Vladimir Putin l-a înlocuit pe șeful Comisiei Electorale Centrale, cu șase luni înainte de alegeri

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a înlocuit joi pe șeful Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Ciurov, cu șase luni înaintea alegerilor legislative, decizie salutată de opoziția comunistă și liberală, transmite agenția EFE. 'A fost o decizie a șefului statului. Este un proces normal și natural de rotație', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Ciurov a condus Comisia Electorală Centrală începând din anul 2007. El a fost criticat sever de opoziție după alegerile legislative din anul 2011, când a fost acuzat că a participat la fraudarea alegerilor în favoarea partidului Rusia Unită, formațiunea lui Putin. Acel scrutin a condus la cele mai ample proteste antiguvernamentale care au avut loc în Rusia după destrămarea Uniunii Sovietice.

Liderul partidului liberal Yabloko, Emilia Slabunova, a salutat înlocuirea șefului CEC, dar a amintit că responsabilitatea corectitudinii alegerilor o poartă și comisiile electorale regionale, unde fraudele sunt mai grave și de obicei sunt trecute cu vederea.

Și comuniștii s-au arătat mulțumiți de această decizie, adăugând totuși că nu își fac iluzii, întrucât legislația în vigoare oferă partidului prezidențial suficiente pârghii administrative.

După înlocuirea lui Ciurov, liderul de la Kremlin a numit-o în CEC pe responsabila cu drepturile omului Ella Panfílova, despre care se speculează că ar putea fi viitoarea șefă a acestei instituții.

Partidele politice reprezentate în prezent în parlamentul federal rus, Duma de Stat și Consiliul Federației, sunt Partidul Rusia Unită (formațiune majoritară), Partidul Comunist, Partidul Rusia Justă și Partidul Liberal Democrat. Opoziția extraparlamentară negociază în prezent participarea la alegeri pe o listă unică.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

5 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă