Vladimir Putin susține că partenerii din NATO manifestă obediență oarbă față de SUA

Vladimir Putin susține că partenerii din NATO manifestă obediență oarbă față de SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat țările membre ale NATO că manifestă obediență oarbă față de Statele Unite, ''fără a analiza ceea ce se întâmplă'', prin faptul că au susținut recentul atac american asupra unei baze militare siriene, informează miercuri EFE.

''Cum au reacționat aliații din NATO (la atacul SUA — n.r.)? Toți încuviințează, ca niște păpuși de cârpă, fără să analizeze ceea ce se întâmplă. Unde sunt dovezile folosirii de arme chimice de către trupele siriene? Nu există'', a declarat Putin într-un interviu acordat televiziunii ruse Mir și din care au fost difuzate câteva fragmente, după care a adăugat: ''Ceea ce avem este o încălcare a dreptului internațional. Este un fapt. Un atac împotriva unei țări suverane fără autorizarea Consiliului de Securitate al ONU. Și, în ciuda acestui fapt, toți sunt de acord, toți o acceptă și încep să fie de acord și sprijine'' acțiunea militară împotriva Siriei.

Extrasele din interviul cu Putin au fost difuzate cu puțin timp înainte ca secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, să se întâlnească la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov, una dintre temele de discuție urmând să fie conflictul din Siria.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”