Vladimir Tismăneanu anunță că Elena Vijulie Tănase l-a dat afară de la Europa Liberă după 37 de ani și o acuză de conflict de interese din cauza unui proces cu soțul său, Stelian Tănase

Vladimir Tismăneanu anunță că Elena Vijulie Tănase l-a dat afară de la Europa Liberă după 37 de ani și o acuză de conflict de interese din cauza unui proces cu soțul său, Stelian Tănase

Istoricul și publicistul Vladimit Tismăneanu a anunțat marți pe contul său de Facebook că Elena Vijulie Tănase, directorul secției române a postului de radio american Europa Liberă, l-a anunțat că i-a reziliat contractul de colaborare din rațiuni financiare.

”Acum o luna am primit o instiintare laconicâ din partea doamnei Elena Vijulie Tânase că, din rațiuni financiare, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desfiinteaza. Regrete? O încercare de a comunica personal? Expresia pretuirii pentru 37 de ani de colaborare constanta? Nici vorba. Azi am primit instiintarea oficiala semnata de doamna Elena Tanase (fără Vijulie), directoarea secției române”, a scris Tismăneanu pe Facebook.

Tismăneanu, care amintește că și-a început colaborarea cu Europa Liberă in februarie 1983, o acuză pe Elena Vijulie Tănase de conflict de interese.

Motivul? Tismăneanu l-a dat în judecată pe soțul acesteia, Stelian Tănase, pe care îl acuză că i-a făcut publice pe site-ul Cotidianul contul bancar și adresa personală.

”Nu mor caii când vor câinii… Pana la proba contrarie care, sunt sigur, va veni mai repede decât își închipuie doamna Tanase si al ei consort (cu care ma aflu in proces pentru ca a publicat in abjecta fituica online „Cotidianul” lui Nistorescu numărul meu de cont bancar si adresa mea personală). In concluzie: 1. Rămân colaborator permanent la Radio Europa Moldova. 2. Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase. O felicit! Conflict of interests? You bet…”, a mai scris Vladimir Tismăneanu.

Elena Vijulie Tănase a confirmat pentru G4Media.ro încetarea contractului cu Vladimir Tismăneanu și alți colaboratori ”din motive financiare”.

Nu mor caii când vor câinii: Am început colaborarea cu postul de radio Europa Liberă in februarie 1983. Am stabilit…

Posted by  Vladimir Tismaneanu  on  Monday, November 30, 2020

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro