Voi ați citit declarațiile lui Tudose și Ponta despre Dragnea?

Voi ați citit declarațiile lui Tudose și Ponta despre Dragnea?

Voi ați citit declarațiile lui Tudose și Ponta despre Dragnea? 

Mihai Tudose, despre anunțul lui Liviu Dragnea privind posibila candidatură la președinție: Dom’le, dacă candidez, nu poți să arestezi candidatul la președinție, nu? Nu va mișca un pai ca să iasă Tăriceanu președinte

Fostul prim-ministru, Mihai Tudose, a lansat o serie de atacuri împachetate în ironii la adresa lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă. Acesta a fost invitat la o emisiune electorală moderată de Denise Rifai la Realitatea TV, unde a spus că anunțul unei posibile candidaturi la președinție a lui Liviu Dragnea ar fi fost făcut pentru a influența o decizie în dosarul în care așteaptă sentința, imediat după alegeri.

”Dom’le, dacă candidez, nu poți să arestezi candidatul la președinție, nu?” a spus Tudose. Fostul premier a mai lansat ipoteza ca Liviu Dragnea să îl susțină pe Călin Popescu Tăriceanu pentru candidatură și a adăugat că asta va demobiliza PSD la alegeri, ceea ce va conduce la un eșec. ”La urmă spune așa: noi am vrut, a fost bine plasat, a fost foarte prost în ultima zi de campanie, când a făcut boacăna aia că s-a bâlbâit…” a adăugat Tudose.

Principalele declarații:

Despre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea. Dumneavoastră credeți așa ceva, că o dă afară? Este executanta perfectă. Ce să facă, să se întoarcă la ea, la Videle?

Am umblat mult, în piețe, pe stradă… toată lumea zice același lucru: dom’le, schimbați-o pe aia!
Doamnă, nu stârnește empatie. Unii dintre ei sunt rușinați, alții sunt mai nervoși, alții sunt jenați, poate dă Dumnezeu și scăpăm, cumva… Că presa rea… am auzit un interviu al liderului absolut, liderului Galaxiei (întrebat de moderatoarea Denise Rifai, confirmă că se referă la Dragnea – n.red.), că sunteți plătiți, că presa-i plătită…

Am auzit azi un interviu și mi-am făcut cruce. Minte ceva de speriat… adică facultatea de teatru și film. De-astea: guvernu-i foarte bun, realizările sunt superbe. Roșiile, tomatele românești au spart toate canoanele, sunt cele mai mari, mai roșii și mai frumoase, se întorc toți românii de afară ca să cultive roșii, inclusiv medicii.

Se întorc toți să cultive roșii la Videle, toți medicii, toți inginerii, toți IT-iștii, de-acuma… cei patru milioane, că nu-s numai agricultori plecați.

Și ca să fie demența completă, dom’le, de ce vă urăște lumea, a întrebat reporterul. Dom’le, fiindcă forțele străine plătesc presa, jurnaliștii, ONG-urile, ca să ne denigreze. Să mori tu! De asta te urăște lumea pe stradă, că plătește cineva presa.

Despre reținerea protestatarilor de la Topoloveni. Dom’le, nu ne place, du-te acasă, lasă-ne! E o manifestare, până la urmă liberă. Erau șase oameni care spuneau ceva. N-au dat cu pietre, n-au dat cu topoare. I-au luat cu duba. Ajungem ca la următorul, dacă se întâmplă ca el să rămână șef la un PSD care să conducă țara, păi etapa următoare e să îi ia pe ăia care nu strigă Trăiască Dragnea! Acolo ne ducem.

Despre mitingurile de susținere a lui Dragnea. Opt miliarde de oameni voiau să vină să îl susțină la Înalta Curte, dar nu i-a lăsat el.

În opinia lui, dacă ai zece mii de susținători, poți să furi ce vrei, poți să faci ce vrei, că dacă vin cinșpe mii de oameni te salvează, te scot.  Suntem în Narcos, Escobar, luăm cu asalt pușcăria și era mândru că vin unii să-l scoată.

Despre candidatura lui Dragnea la președinție și susținerea lui Tăriceanu. Vine, miroase o ceapă la televizor (Liviu Dragnea – n.red.) și în timp ce scutură ceapa și ți-a furat autostrada, ți-a furat spitalul.

Aruncă cu tot felul de chestii pe piață, poate cu asta să influențeze decizia. Dom’le, dacă candidez, nu poți să arestezi candidatul la președinție, nu? Eu vă spun sincer că îmi doresc să fie liber și să candideze la președinție, atunci va vedea cât îl iubește lumea, când va lua maxim 15%. Uite cum te iubește poporul, cu roșii, cu ceapă, cu ce vrei tu.

Dacă ia mai mult de 15%, eu zic că ne merităm soarta.

Nu va mișca un pai ca să iasă Tăriceanu președinte, fiindcă el nu ajută pe nimeni. Asta-i firea lui.

Dacă poate să omoare pe toată lumea, este în regulă. În niciun caz nu va candida cineva din partea PSD, pentru că asta ar însemna să spună despre cineva că-i foarte bun. Să-l ajute să crească, ceea ce nu poate fizic. Psihic nici atâta. Și atunci, de ce să candideze de la PSD?

O să spună că Tăriceanu, că dom’le alianța, că e cel mai bine plasat, că pe el l-au nenorocit securiștii, masonii, asasinii din Brazilia… că era bun da’ l-au tocat ăștia, mergem cu Tăriceanu. În momentul ăla, tot PSD-ul o să zică: du-te, mă Tăricene, și fă campanie. El știe chestia asta, la urmă spune așa: noi am vrut, a fost bine plasat, a fost foarte prost în ultima zi de campanie, când a făcut boacăna aia că s-a bâlbâit… Credeți că se va implica în campania electorală? El nu poate să umble pe stradă decât cu două rânduri de jandarmi…

Ponta: Dragnea nu a fost atent la ce s-a întâmplat în Brazilia, țara lui favorită, unde domnul Lula era candidat și 12 ani a luat. Luni de la sediul din Kiseleff vin polițiștii să-l ia pe președintele partidului

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marți seara, într-o emisiune de promovare electorală la B1TV, că Liviu Dragnea își va anunța candidatura la prezidențiale duminică seara pentru că își închipuie că îi va influența pe judecătorii care luni urmează să dea verdictul în procesul său.

„Pe ce direcție o iei dacă tu luni urmează să ai un verdict și duminică anunți că vei candida la prezidențiale? Îți închipui că îi impresionezi pe judecători? Că, domle, e candidat, nu putem să îl condamnăm. Dl Dragnea nu a fost atent la ce s-a întâmplat în Brazilia, țara lui favorită: dl Lula (fostul președinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, condamnat pentru corupție în 2018 – n.r.) era candidat, da? Și a zis, și-a anunțat candidatura că avea un nou dosar. 12 ani a luat, e în închisoare acuma. Dar ideea că îți anunți candidatura duminică seara, că vorbești tu cu dl X sau Y care face un exit-poll, o să te dea cu 7, 8, 10 procente la exit-poll și după aia o să zică: domle, am greșit. Că știți câți am fost câștigători la exit-poll-uri și după aceea…”, a afirmat Ponta.

El a susținut că exit-pollul de duminică seara, cu rezultatele la alegerile europarlamentare, „va fi umflat pentru PSD”.

„Toată lumea știe că exit-pollul va fi umflat pentru PSD. Domnul Dragnea iese și spune: candidez la prezidențiale, zice a doua zi nu mă puteți condamna că sunt candidat la prezidențiale. Despre ce vorbim? Eu le tot spun pesediștilor, că m-am tot văzut cu pesediști: băi, voi vă dați seama că ați ajuns în situația în care luni de la sediul din Kiseleff vin polițiștii să-l ia pe președintele partidului? Acuma nu mai e o chestie ipotetică: e luni, nu e peste un an, peste 7. (…) Cum poți să faci așa ceva? Normal e să te retragi simplu membru, să spui: dragi colegi, dacă sunt condamnat mă duc frumos la închisoare, nu fug în Madagascar, nicăieri, dacă sunt achitat, foarte bine, sunt o victimă”, a mai declarat fostul premier.

„Șansele lui duminică seara să devină președinte sunt zero, dar nu-l interesează asta, că PSD ia bătaie. El zice că-i sperie pe judecători și-l mai amână. Și PSD ce câștigă din chestia asta?”, a spus Ponta.

Liviu Dragnea a declarat marți într-un interviu la Adevărul Live că va anunța duminică seară, imediat după alegeri, dacă va candidala la alegerile prezidențiale din această toamnă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale