Voi știți că dacă procuroarea Adina Florea ia MITĂ în direct, la TV, NU pățește nimic? Da, oameni buni, aici s-a ajuns!

Voi știți că dacă procuroarea Adina Florea ia MITĂ în direct, la TV, NU pățește nimic? Da, oameni buni, aici s-a ajuns!

Voi știți că dacă procuroarea Adina Florea ia MITĂ în direct, la TV, NU pățește nimic? Da, oameni buni, aici s-a ajuns! Să spunem că diseară, la o oră de maximă audiență, toate televiziunile de știri din România transmit în direct cum procuroarea Adina Florea ia mită. Mai mult, se aude cum se ciorovăiește cu mituitorul, considerând că nu-i dă suma asupra căreia s-au înțeles anterior. Iar ăla bagă mâna în sacoșă și-i mai dă niște bani. Apoi Adina Florea este asaltată de reporteri cu întrebări. Și ea recunoaște că da, a luat bani de la omul ăla. Mai mult, ea le poate cere reporterilor să o scuze puțin, că-i sună telefonul și trebuie să răspundă. Este șeful ei, Gheorghe Stan, zis Giani, care-o întreabă de sănătate. 

Da, oameni buni, deși ipotetică, situația descrisă chiar dacă ar fi reală tot același deznodământ ar avea: Adina Florea NU ar păți nimic! Știți de ce? Pentru că niciun alt procuror din afara secției speciale de anchetare a magistraților n-ar putea-o ancheta. Iar dacă șeful ei Giani nu vrea s-o ancheteze, n-o anchetează! Simplu, nu? NICIUN alt procuror din România n-ar putea deschide un dosar în acest caz! Cel mult, dacă ar îndrăzni să-l deschidă, dosarul ar ajunge tot la Giani Stan! 

O să spuneți că așa ceva nu există, că este absurd, SF, invenție. Nu, oameni buni. Acest lucru se întâmplă și acum. La această secție a ajuns un dosar de la DIICOT, care a fost obligat conform legii să-l predea, în care este cercetată Adina Florea. Acuzată de grefiera-șefă de la DNA Constanța că i-a dat ordin să scoată din seif Protocolul dintre Parchetul General și SRI. Documentul publicat de Vâlcov pe Facebook. Declarația grefierei-șefe a fost dată chiar în fața unui judecător, la Constanța. Pentru că grefiera a fost acuzată inițial în acest dosar instrumentat în urma unei sesizări a SRI!

I se întâmplă ceva procuroarei Adina Florea în acest dosar? Nu. Probabil că a și fost clasat, deja! Conform legislației în vigoare, DOAR această secție poate ancheta magistrați! Iar ei se „cercetează” între ei! Suntem singura țară din lume unde se întâmplă așa ceva!

Știți, Adina Florea este procuroarea care-o anchetează pe Kovesi, după un denunț al lui Ghiță...

---------

Procurorii DIICOT au declinat la mijlocul lunii ianuarie, la Sectia de investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) din cadrul Parchetului General (PG), dosarul in care este investigat modul in care Darius Valcov a ajuns in posesia protocolului semnat in 2016 de Parchetul General cu SRI si l-a publicat pe Facebook, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com .

Este vorba de un dosar deschis la sesizarea SRI, pentru infractiunea de divulgare a informatiilor secrete de stat, la care a fost atasata o alta ancheta inceputa de Parchetul General, privind infractiunea de neglijenta in pastrarea informatiilor secrete de stat.

Potrivit surselor citate, in aceasta ancheta este vizata Adina Florea, care in prezent ocupa functia de procuror-adjunct interimar la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Intr-un alt caz, care are legatura cu acesta, procurorii au clasat acuzatiile la adresa Nicoletei Ichim, prim grefier la Parchetul Curtii de Apel (PCA) Constanta, dupa ce femeia a recunoscut ca a fotocopiat protocolul la solicitarea sefei sale, Adina Florea.

Reamintim ca protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la PCA Constanta. Adina Florea ocupa functia de adjunct al procurorului general al PCA Constanta si era sefa structurii de securitate a acestui parchet, adica direct responsabila cu documentele clasificate.

Adian Florea a negat orice legatura cu publicarea acestui protocol sau cu Darius Valcov.

Grefiera, caz inchis

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca Judecatoria Constanta a confimat la sfarsitul anului trecut, pe 12 decembrie, renuntarea la urmarirea penala in cazul Nicoletei Ichim, prim grefier la Parchetul Curtii de Apel Constanta, desemnata cu gestionarea documentelor clasificate. Femeia fusese cercetata in acest caz pentru infractiunea de neglijenta in pastrarea informatiilor, potrivit portalului instantelor.

Nicoleta Ichim a declarat in timpul anchetei ca in luna mai, a scos documentul in afara zonei de securitate, la solicitarea Adinei Florea, si a facut o copie de pe acesta.

Ea a declarat ca a aplicat un post-it pe stampila si pe numarul de inregistare al protocolului, in scopul neidentificarii unitatii de parchet.

Protocolul a fost publicat de Darius Valcov pe 23 august 2018, pe Facebook.

Pe 16 noiembrie, procurorii au decis renuntarea la urmarirea penala in cazul Nicoletei Ichim. Aceasta ordonanta trebuia verificata de un judecator.

Judecatori: A executat un ordin

Magistratul care a confirmat renuntarea la urmarire penala in cazul Nicoletei Ichim mentioneaza ca fapta pentru care era cercetata grefiera se pedepseste inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

"Judecatorul retine ca fapta prezinta un pericol social redus prin raportarea la imprejurarile concrete de savarsire a faptei si de scopul urmarit, in sensul ca suspecta a efectuat o copie de pe un document clasificat la solicitarea unei alte persoane in raport cu care se afla intr-o pozitie de subordonare, fara a urmari un scop calificat, punand la dispozitia procurorului documentul doar pentru a-l citi si apoi sa-l distruga", se arata in motivarea Judecatoriei Constanta, potrivit unor surse judiciare.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Nu e bine deloc” / Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii după ce starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit