Voi vedeți asta? Primăria Voluntari a inaugurat un sens giratoriu cu un grup statuar în mijloc înfățișând doi bătrâni

Voi vedeți asta? Primăria Voluntari a inaugurat un sens giratoriu cu un grup statuar în mijloc înfățișând doi bătrâni

Primăria Voluntari a terminat, recent, lucrările la un sens giratoriu pe două benzi construit pe șoseaua Pipera-Tunari, în dreptul Școlii Americane. Potrivit unui răspuns transmis g4media.ro de primăria Voluntari, lucrarea a costat 3, 38 milioane lei fără TVA. Sensul giratoriu are amplasat în mijloc și un grup statuar înfățișând doi bătrâni.

”În vederea sistematizării circulației pe Bulevardul Pipera a apărut necesitatea executării unei girații pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Erou Iancu Nicolae și pod centura Tunari. Acesta a fost contractat și executat în 2023. Valoarea acestor lucrări este de 3.387.673 lei fără TVA. (adică puțin peste 4 milioane de lei cu TVA)”, se arată în răspunsul primăriei Voluntari transmis g4media.ro .

Un constructor mare din piață a declarat pentru G4Media că o ofertă calculată acum două luni pentru un giratoriu cu două benzi s-a ridicat la maxim 1, 48 de milioane de lei.

”Nu putem evalua însă valoarea operei de artă din giratoriu”, a precizat constructorul pentru g4media.ro .

Grupul statuar înfățișând doi bătrâni (pe soclu nu există nici o mențiune referitoare la personaje) a fost amplasat aproape simultan cu izbucnirea scandalului referitor la Azilul Groazei din Voluntari.

grup statuar doi bătrâni voluntari Sursa Foto: G4Media.ro grup statuar doi batrani profil Sursa Foto: G4Media.ro

Context

Șoseaua Pipera – Tunari a reprezentat o sursă de cheltuială masivă pentru Primăria Voluntari din momentul modernizării ei în urmă cu șapte ani.

Primăria Voluntari susține, într-un răspuns pentru G4Media.ro că a acționat în judecată constructorul contractat în 2015 pentru proasta calitate a lucrărilor executate pe șoseaua Pipera Tunari, în valoare de mai multe milioane de euro, dar care necesitau reparații de întreținere aproape în fiecare an.

Primăria nu a precizat în răspunsul pentru G4Media.ro numele constructorului care a realizat giratoriul din dreptul Școlii Americane.

Primăria spune că că reparațiile din acest an au fost efectuate pe cheltuiala constructorului și că neremediate, lucrările ar fi condus la ”periclitarea siguranței circulației”. Este vorba în special de guri de canal dar și de denivelări majore apărute pe bulevard. Primăria mai susține că a făcut recepția lucrărilor în 2019, deși ele au fost finalizate în 2016.

Răspunsul primăriei, demnat de directorul de investiții și achiziții publice, Carmen Georgescu, a venit la o oră după publicarea articolului și la două săptămâni după ce G4Media.ro a transmis un set de întrebări.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?