Voi vedeți unde s-a ajuns?/Director în ANAF, urmărit penal de DNA pentru că a intermediat listarea unor produse în magazinele Mega Image

Voi vedeți unde s-a ajuns?/Director în ANAF, urmărit penal de DNA pentru că a intermediat listarea unor produse în magazinele Mega Image

Un director din cadrul ANAF este urmărit penal de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență, după ce ar fi intermediat listarea unor produse în magazinele unui retailer național, anunță DNA, într-un comunicat. Potrivit procurorilor, Adrian Cătălin Cojocaru ar fi acționat la rugămintea unui om de afaceri, anchetat la rândul său în dosar. Potrivit surselor G4Media.ro, omul de afaceri se numește Petras Gabriel Robertino, care i-ar fi cerut directorului ANAF să intermedieze listarea unor produse ge napolitane, grisine, vodka și whisky în magazinele Mega Image.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

COJOCARU CĂTĂLIN ADRIAN, la data faptelor și în prezent Director general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale),
Persoană fizică, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2018 – mai 2022, la „rugămintea” omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale.

În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor „asocieri” sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale.

Celor doi suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...