Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Voi vreți respect? Cu 14.000 de infractori eliberați din pușcării, România lui Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu predică „Europa siguranței”

Un val de crime și violuri s-a abătut peste România chiar la preluarea președinției rotative a UE. Peste 14.000 de infractori au fost eliberați din pușcării în mai puțin de doi ani, grație afinității PSD-ALDE-UDMR cu penalii. Contextul e și el înfiorător: Guvernul refuză banii gratuiți de la UE pentru marile spitale regionale, liderii PSD îl descriu pe președinte drept nazist, libertatea de exprimare e călcată în picioare, justiția anihilată și intimidată, mediu privat agresat cu noi taxe și măsuri arbitrare. Cu acest pasiv, coaliția de guvernare cere respect în UE și propovăduiește marile sale priorități la președinția rotativă a UE: Europa siguranței, Europa convergenței, Europa valorilor comune. Singurul respect pe care l-au câștigat a fost respectul pușcăriașilor, scrie jurnalistul Cristian Pantazi pe G4Media.ro.

Premierul Viorica Dăncilă ne-a asasinat în ultimele săptămâni cu cererile de consens, unitate, liniște, dialog și bună înțelegere. Când deciziile PSD, partidul în care e președinte executiv, ucid oameni la propriu, cum să ceri consens? Când deciziile PSD transformă copiii în ținte ale violatorilor ieșiți din închisori pe mâna PSD, cum să ceri unitate?

Premierul Dăncilă e mamă, le poate cere mamelor de copii violați sau bătuți de infractori să facă liniște? Cum să ceri liniște familiilor care își văd copiii, surorile, frații ori soții căzuți pradă hoardei de infractori eliberați de o lege mutilată în Parlament în benficiul infractorilor și votată de partidul său?

Aceasta e cartea de vizită a PSD, a guvernului PSD-ALDE și a Parlamentului condus de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Mii de infractori eliberați rapid din pușcării, liberi să umble în toată Europa și să comită alte infracțiuni până să fie prinși din nou. Ce curaj să mai ai să discuți despre Schengen și despre Europa siguranței, unul dintre cei patru piloni ai președinției României la conducerea rotativă a UE?

Ipocrizia PSD nu se oprește la primul dintre cei patru piloni principali ai președinției României. Un alt pilon despre care premierul Dăncilă vorbește apăsat e „Europa convergenței”. Adică, în traducere liberă: dragă UE, continuați să ne dați bani, chiar mai mulți decât acum, ca să recuperăm diferențele de dezvoltare față de statele din Occident.

Și marți am ascultat o lungă litanie a premierului la Parlamentul European pe această temă: să nu fim lăsați în urmă, e nevoie de solidaritate cu cei săraci, e nevoie de respect etc. Dar cum să fie credibil un guvern care face totul de-andoaselea când vine vorba de cheltuirea fondurilor europene? Un guvern care, cu agenda distorsionată a lui Darius Vîlcov, refuză pur și simplu fondurile europene pentru cele trei mari spitale regionale și promite iluzorii investiții prin PPP? Un guvern căruia banii europeni i se scurg printre degete direct în conturile marilor clienți de partid.

„Europa valorilor comune” e încă un pilon de bază al președinției rotative române. Iarăși cuvinte mari, sforăitoare, despre solidaritate, coeziune, combaterea discriminării, egalitate de șanse, tratament egal, combaterii dezinformării online și a știrilor false.

Cât de credibil e acest slogan când fruntașii PSD se întrec în a-l descrie pe președintele Iohannis drept un nazist feroce, într-una dintre cele mai abjecte campanii de demonizare de după epoca Vadim Tudor? Câți dintre liderii europeni cred o iotă din promisiunile guvernului când PSD și vectorii săi mediatici reprezintă unul dintre principalii vectori de dezinformare din România?

Mai mult: cum poate vorbi de valori comune un guvern și un partid care și-au făcut temă de campanie din anti-europenismul fățiș? Atacurile la UE, la Bruxelles, la străini în general, la ”lăcomia” companiilor multinaționale – toate sunt bine cunoscute în statele partenere, iar comportamentul PSD nu mai are nimic echivoc. Care valori comune când Dragnea a făcut din tot ce ”străin” un inamic național?

Câți europeni creditează un guvern și un parlament care vorbesc de respectul pentru cetățeni după violențele jandarmilor la mitingul din 10 august 2018?

O altă perdea politică de fum e atașamentul clamat pentru „Europa, actor global”, al patrulea pilon al președinției UE exercitate de România. Printre temele acestui pilon, așa cum apar pe site-ul oficial al guvernului, se numără ”sprijinirea întăririi acțiunii în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comune”. Or, venind de la un guvern care se remarcă prin scandalurile constante de la achizițiile militare, pretenția de promovare a unei UE ca actor global, mai ales în domeniul apărării, pare o glumă.

Mai ales când e însoțită de rățoielile publice ale lui Liviu Dragnea la cancelarul german și președintele francez, pe care i-a somat într-un interviu la Antena 3 să vină în persoană la negocieri cu el pentru marile contracte de armament, în loc să-și trimită ambasadorii.

Pe scurt: tabloul general al președinției UE exercitate de România e deplorabil. O țară vlăguită de guvernarea debilă, un guvern fără perspective, un Parlament subminat de legăturile cu penalii, un președinte creditat de parteneri cu agenda corectă, dar care a asistat deseori pasiv la pierderea propriilor prerogative.

Dezbaterea de marți din Parlamentul European ne-a arătat că resursa de credibilitate a PSD – ALDE s-a epuizat. Guy Verhofstadt, aliatul de cursă lungă al lui Tăriceanu, a dat avertismentul clar: România mai are câțiva pași până la declanșarea ”opțiunii nucleare”, adică activarea Articolului 7 din Tratatul UE care prevede sancțiunea maximă – suspendarea dreptului de vot în UE.

Paralizată deocamdată între ciocanul Dragnea, care cere amnistie și grațiere, și nicovala realității în care infractorii ucid și violează fără opreliști, Viorica Dăncilă nu mai are prea mult timp. Trebuie să aleagă de care parte a istoriei joacă, altfel va fi strivită din punct de vedere politic.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video