Voiculescu anunță că îl dă în judecată pe Băsescu

Voiculescu anunță că îl dă în judecată pe Băsescu

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anunțat marți, într-o postare pe blogul personal, că îl dă în judecată pe fostul președinte Traian Băsescu ''pentru declarația publică mincinoasă în care vorbește despre relații ilegale între Grivco și Crescent''.

''Ieri, Băsescu Traian a făcut o nouă declarație publică mincinoasă în care vorbește despre presupuse relații ilegale între Grivco și Crescent. Băsescu afirma că societatea Crescent a fost firma Securității și a luat banii poporului. Față de acestea, s-a luat decizia predării acestui caz avocaților noștri pentru a porni o acțiune în justiție împotriva lui Traian Băsescu'', a scris Voiculescu.

Totodată, el susține că reacția fostului președinte ''confirmă reflexul nociv al lui Traian Băsescu de a ataca, prin minciună și fals, doar pentru a camufla propriile probleme cu legea, care vor fi, cu siguranță, confirmate obiectiv de justiție''.

''Băsescu a aflat probabil că mitul regizat și alimentat atent de el și de camarila sa, în ultimii 10 ani, cu privire la banii Securității a fost dărâmat de concluziile instituțiilor internaționale (vezi răspunsul Oficiului specializat în recuperarea creanțelor din cadrul Ministerului Justiției)'', adaugă președintele fondator al PC pe blog.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat luni, la sediul PMP, că, fără a fi vreo "amenințare sau un șantaj", îi cere Gabrielei Firea să explice "câți bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu".

"Cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco, să vadă câți bani au fost transferați de la compania Securității, Crescent, în Grivco în perioada 2007-2011, când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco'', a spus Băsescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Priviți, China a înconjurat Rusia fără ca aceasta să mai opună rezistență

4 Primele semne? / Signa Group, un mare dezvoltator imobiliar austriac a depus o cerere de faliment pentru filiala din Germania

5 „Ești o escroacă! Minți lumea pentru 500 de euro! Marș!” / Vica Blochina și Oana Roman, scandal cu vorbe grele din cauza unui ceai