Voiculescu: Ministerul Sănătăţii va putea să preia, cel mai probabil, costurile de personal pentru campania de vaccinare

Voiculescu: Ministerul Sănătăţii va putea să preia, cel mai probabil, costurile de personal pentru campania de vaccinare

Ministerul Sănătăţii va putea să preia, cel mai probabil, toate costurile cu personalul din ţară care participă la campania de vaccinare, a declarat, luni, ministrul Vlad Voiculescu.

"Ministerul Sănătăţii, în urma discuţiilor, cel mai probabil, va putea să preia întregile costuri de personal pentru toată ţara pentru campania de vaccinare. (...) Dacă vorbim şi despre centrele de vaccinare şi despre stimulentele pentru medicii de familie care vor face partea de informare, de programare şi de monitorizare, vorbim undeva la peste un miliard de lei", a spus ministrul la Antena 3.

Întrebat dacă ministerul va suporta din buget cheltuielile cu personalul iar tot ce înseamnă administrarea şi funcţionarea acestor centre va reveni primăriilor, Vlad Voiculescu a răspuns: "Pentru aceste costuri se vor putea solicita fonduri de la nivel central şi este încă o discuţie deschisă în cadrul Guvernului dacă aceste fonduri vor fi alocate prin Ministerul Sănătăţii sau printr-o altă entitate din cadrul Guvernului şi care este partea care va rămâne autorităţilor publice locale".

Potrivit acestuia, ideea că Ministerul Sănătăţii poate să suporte toate costurile "nu este neapărat deranjantă".

"Ar fi cât se poate de bine dacă am putea să primim de la Guvern întregile fonduri cu care să susţinem noi şi autorităţile publice locale. Dacă acest lucru se decide în cadrul Guvernului, bineînţeles că noi ne bucurăm. Singurul interes al Ministerului Sănătăţii este ca lucrurile să meargă bine în această campanie de vaccinare", a arătat Vlad Voiculescu.

De la începutul campaniei de imunizare s-au pierdut peste 100 de doze de vaccin anti-COVID-19.

"Este extrem de puţin, dacă vă gândiţi că am făcut peste 100.000 de vaccinuri. Când vorbesc despre asta, vorbesc despre fiole care s-au spart, despre diverse defecţiuni, lucruri mai degrabă de genul acesta", a susţinut ministrul. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cântăreața ucraineană Inna Voronova riscă 8 ani de închisoare după ce a filmat și apoi a distribuit videoclipuri cu apărarea antiaeriană a Ucrainei

2 Surprize, surprize / „Omul cu gaura” din ANAF face nuntă la hotelul unui „mare contribuabil”, apropiat de OMV!

3 Liderul nord-coreean Kim Jong-Un are două mari vicii / Raport oficial al de agenților secreți din Coreea de Sud

4 ​„Sindromul Ucraina”, bomba cu ceas pe care armata rusă încearcă să o ascundă sub preș

5 VIDEO „A început faza a doua” / Rebelii anti-Putin au intrat din nou pe teritoriul Federației Ruse