Voiculescu: Ministerul Sănătăţii va putea să preia, cel mai probabil, costurile de personal pentru campania de vaccinare

Voiculescu: Ministerul Sănătăţii va putea să preia, cel mai probabil, costurile de personal pentru campania de vaccinare

Ministerul Sănătăţii va putea să preia, cel mai probabil, toate costurile cu personalul din ţară care participă la campania de vaccinare, a declarat, luni, ministrul Vlad Voiculescu.

"Ministerul Sănătăţii, în urma discuţiilor, cel mai probabil, va putea să preia întregile costuri de personal pentru toată ţara pentru campania de vaccinare. (...) Dacă vorbim şi despre centrele de vaccinare şi despre stimulentele pentru medicii de familie care vor face partea de informare, de programare şi de monitorizare, vorbim undeva la peste un miliard de lei", a spus ministrul la Antena 3.

Întrebat dacă ministerul va suporta din buget cheltuielile cu personalul iar tot ce înseamnă administrarea şi funcţionarea acestor centre va reveni primăriilor, Vlad Voiculescu a răspuns: "Pentru aceste costuri se vor putea solicita fonduri de la nivel central şi este încă o discuţie deschisă în cadrul Guvernului dacă aceste fonduri vor fi alocate prin Ministerul Sănătăţii sau printr-o altă entitate din cadrul Guvernului şi care este partea care va rămâne autorităţilor publice locale".

Potrivit acestuia, ideea că Ministerul Sănătăţii poate să suporte toate costurile "nu este neapărat deranjantă".

"Ar fi cât se poate de bine dacă am putea să primim de la Guvern întregile fonduri cu care să susţinem noi şi autorităţile publice locale. Dacă acest lucru se decide în cadrul Guvernului, bineînţeles că noi ne bucurăm. Singurul interes al Ministerului Sănătăţii este ca lucrurile să meargă bine în această campanie de vaccinare", a arătat Vlad Voiculescu.

De la începutul campaniei de imunizare s-au pierdut peste 100 de doze de vaccin anti-COVID-19.

"Este extrem de puţin, dacă vă gândiţi că am făcut peste 100.000 de vaccinuri. Când vorbesc despre asta, vorbesc despre fiole care s-au spart, despre diverse defecţiuni, lucruri mai degrabă de genul acesta", a susţinut ministrul. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia