Volga-Dnepr a cerut Canadei să rezolve pașnic situația cu An-124 arestat

Volga-Dnepr a cerut Canadei să rezolve pașnic situația cu An-124 arestat

Dacă disputa nu este rezolvată în termen de șase luni de la primirea notificării de la Toronto, compania va iniția oficial arbitrajul, a spus transportatorul aerian de marfă într-un comunicat.

Aeronava An-124. Foto: Shutterstock

Volga-Dnepr, cel mai mare transportator de marfă din Rusia, a solicitat autorităților canadiene soluționarea pașnică a situației din jurul aeronavei An-124 arestate ilegal, se menționează în mesajul transportatorului.

După cum a spus mai devreme Alexander Neradko, șeful Agenției Federale de Transport Aerian, avionul Volga-Dnepr transporta mărfuri umanitare la cererea guvernului canadian. Compania a clarificat că vorbim despre transportul truselor de testare COVID-19 din China în februarie anul trecut. După ce avionul a fost descărcat pe aeroportul din Toronto, i s-a interzis să părăsească spațiul aerian canadian.

Cel mai mare transportator de marfă din Rusia, Volga-Dnepr Airlines, a pregătit și a transmis autorităților canadiene o notificare oficială cu o propunere de soluționare a litigiului privind An-124-100 arestat, aflat pe aeroportul internațional Lester B. Pearson din Toronto din februarie. 27, 2022," - se notează în mesaj.

O propunere de rezolvare pașnică a situației a fost trimisă primului ministru al Canadei și adjunctului acestuia, guvernatorului general, ministrului finanțelor, Ministerului de Externe, ministrului Justiției și altor câțiva oficiali.

Volga-Dnepr a trimis o notificare oficială prin care a informat Canada despre existența unui litigiu între companie și Canada în legătură cu confiscarea ilegală a aeronavei de marfă An-124-100 și, de asemenea, „invită autoritățile țării să rezolve disputa pe cale amiabilă, în conformitate cu cu articolul 9 din acordul dintre URSS și Canada privind încurajarea și protecția reciprocă a investițiilor din 20 noiembrie 1989”, a adăugat compania.

Dacă disputa nu este soluționată în termen de șase luni de la primirea notificării în Canada, Volga-Dnepr Airlines va iniția oficial proceduri de arbitraj, a menționat serviciul de presă al transportatorului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”