Volkswagen a înregistrat în septembrie cea mai mare creștere a vânzărilor din ultimii doi ani și jumătate

Vânzările grupului german Volkswagen au crescut cu 7,1% în septembrie, cel mai semnificativ avans lunar aprilie 2014, transmit Bloomberg și Reuters.

Volkswagen a livrat luna trecută 947.600 mașini de pasageri, vehicule comerciale și camioane, față de 885.200 în septembrie 2015.

În China, cea mai mare piață a VW, vânzările au crescut cu 20% luna trecută, iar în Europa, unde grupul vinde aproximativ 40% din vehicule, a continuat evoluția foarte bună a livrărilor.

Îmbunătățirea vânzărilor ar putea atenua presiunile asupra conducerii și liderilor de sindicat privind măsuri de reducere a costurilor și concedieri. Liderii de sindicat, care dețin aproape jumătate din locurile din Consiliul de Supervizare al VW, încearcă să evite concedieri masive la cel mai are producător auto european și să adopte un plan de plecări voluntare, pentru a reduce forța de muncă prin pensionări anticipate.

"Locurile de muncă ale angajaților VW sunt sigure", a declarat șeful consiliului angajaților VW, Bernd Osterloh. Acesta a adăugat că vor trebui făcute angajări în domeniul dezvoltării de software și al serviciilor de mobilitate.

În primele nouă luni din acest an, livrările VW au crescut cu 2,4%, la 7,61 milioane de unități.

"În urma majorării livrărilor suntem optimiști că vom reuși să depășim viitoarele provocări", a afirmat directorul de vânzări al grupului german, Fred Kappler.

Acțiunile Volkswagen, care au scăzut cu 27% de la izbucnirea scandalului emisiilor, au urcat vineri la Bursa de la Frankfurt cu 0,8%, la 118,60 euro, evaluând grupul la 63 miliarde de euro (69 miliarde de dolari).

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

3 Mare dreptate are omul ăsta!

4 VIDEO Priviți unde s-a ajuns în America!

5 Stare de asediu la Washington după noi manifestaţii lângă Casa Albă / Președintele Trump a fost dus într-un bun…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!