Volkswagen a raportat un profit operațional semestrial peste așteptări, de 7,5 miliarde de euro

Grupul auto german Volkswagen AG a raportat miercuri un profit semestrial peste așteptări, adăugând însă că a pus deoparte alte 2,2 miliarde de euro pentru a acoperi costul scandalul manipulării emisiilor poluante, transmite Reuters.

Cel mai mare constructor auto european a precizat că în perioada ianuarie-iunie 2016 profitul său operațional a crescut cu 7% până la 7,5 miliarde de euro, grație îmbunătățirii rezultatelor înregistrate de marca VW în perioada aprilie-iunie. Cu toate acestea, ajustat în funcție de costurile riscurilor juridice, profitul operațional a fost de 5,3 miliarde de euro în primul semestru al acestui an, în scădere cu 22% față de 6,8 miliarde euro în perioada similară a anului trecut.

Provizionul de 2,2 miliarde de euro anunțat miercuri are legătură cu înțelegerea convenită de Volkswagen cu autoritățile americane. La finele lunii trecute, Volkswagen a anunțat că a acceptat să plătească aproximativ 15 miliarde de dolari pentru a pune capăt scandalului manipulării emisiilor poluante în SUA.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Pe ansamblul acestui an, Volkswagen se așteaptă la o scădere a cifrei de afaceri de până la 5% și la o marjă operațională de 5-6%. Grupul auto german nu a oferit alte detalii cu privire la rezultatele pe primul semestru, care urmează să fie date publicității în data de 28 iulie.

Grupul auto german Volkswagen realizează o cifră de afaceri de peste 200 de miliarde de euro pe an și are aproximativ 600.000 de angajați. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I