Volodimir Zelenski, în vizită la Odesa: Întâlnire cu comandantul Marinei ucrainene

Volodimir Zelenski, în vizită la Odesa: Întâlnire cu comandantul Marinei ucrainene

Volodimir Zelenski a efectuat duminică o vizită în oraşul Odesa, unde s-a întâlnit cu comandantul Marinei ucrainene, care l-a informat pe liderul de la Kiev, printre altele, despre situaţia din Marea Neagră.

Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

„Astăzi, regiunea Odesa. Un raport al comandantului Marinei Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksii Neijpapa”, a relatat canalul Telegram al lui Zelenski, unde a fost publicat şi un videoclip cu imagini din cadrul întâlnirii.

În cadrul reuniunii au fost abordate „multe teme importante”, printre care situaţia operaţională din Marea Neagră, capacităţile defensive ale Marinei ucrainene şi strategia ei de dezvoltare în timpul războiului şi pentru perioada postbelică, a precizat sursa citată.

„Am discutat rezultatele provizorii şi perspectivele de dezvoltare a programului de drone navale şi a programului de rachete”, a subliniat Zelenski.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la Kiev, preluat de EFE și Agerpres , Neijpapa l-a informat, de asemenea, pe Zelenski cu privire la progresele înregistrate în vederea creării unui corp de puşcaşi marini.

Într-un mesaj anterior, Volodimir Zelenski îi felicitase pe membrii Marinei ucrainene, care îşi sărbătoresc astăzi ziua profesională.

„Suntem mândri de voi. Suntem tot mai puternici. Învingem”, a transmis președintele ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat