Volodimir Zelenski, primit de președintele Iohannis la Cotroceni. Discuții privind securitatea din regiune

Volodimir Zelenski, primit de președintele Iohannis la Cotroceni. Discuții privind securitatea din regiune

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe șeful statului ucrainean. Volodimir Zelenski va avea întâlniri și cu premierul Marcel Ciolacu și șefii Parlamentului.

FOTO Administrația Prezidențială

„Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, 10 octombrie 2023, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului statului român”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, „vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări, precum și caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina, potențialul acesteia și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun”.

De altfel, consultările politice aprofundate, la București, dintre Președintele Klaus Iohannis și Președintele Volodîmîr Zelenski ar urma să permită, astfel, analizarea amplelor măsuri decise și puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum și discutarea situației de securitate în regiune și la Marea Neagră și a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia.

Totodată, sursa citată a mai arătat că președintele României, Klaus Iohannis va pune accentul, în cadrul discuțiilor, pe „abordări constructive și pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală și de interes comun, în special pe extinderea conexiunilor transfrontaliere, dezvoltarea relațiilor economice, integrarea europeană și euroatlantică ale Ucrainei, precum și respectarea deplină a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale”.

Zelenski, vizită fulger în România

Potrivit surselor „Adevărul” în cadrul unei vizite de o zi în România, șeful statului ucrainean ar urma să se întânească și cu premierul Marcel Ciolacu și șefii Parlamentului.

Potrivit surselor citate, în contextul vizitei, autoritățile române vor lua măsuri sporite de securitate.

Discurs cu probleme tehnice

Ar fi prima vizită pe care președintele Ucrainei o face în România. Anul trecut, Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României prin videoconferință.

Evenimentul a generat însă discuții, după ce au existat unele probleme tehnice în timpul transmiterii discursului live al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

La acel moment, Volodimir Zelenski a declarat în discursul său din Parlamentul României că în Ucraina se decide soarta Europei Centrale şi a avertizat că după câştigarea unor oraşe din sudul Ucrainei ar putea ca militarii ruşi să se îndrepte spre Republica Moldova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat