Volodimir Zelenski spune că aderarea Ucrainei la NATO va consolida alianța

Volodimir Zelenski spune că aderarea Ucrainei la NATO va consolida alianța

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut iar admiterea Ucrainei în NATO, pe fondul războiului de agresiune inițiat de Federația Rusă, scrie Agerpres.

Volodimir Zelenski FOTO: Facebook

Preşedintele ucrainean Zelenski a afirmat că a discutat cu preşedintele polonez Andrzej Duda despre summitul NATO de la Vilnius din iulie.

"Acesta este momentul exact în care presupunerile ruseşti că cineva din NATO încă se teme de Rusia trebuie să fie complet spulberate", a afirmat preşedintele ucrainean în discursul său de miercuri.

"Astfel de ipoteze alimentează ambiţiile agresive ale Rusiei. Trebuie şi putem să le neutralizăm", a ținut să sublinieze Volodimir Zelenski. Aderarea Ucrainei la NATO va duce la consolidarea organizaţiei, a explicat președintele Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a vorbit și despre demersurile pentru pregătirea unei conferințe dedicate reconstrucției Ucrainei care urmează să fie găzduită la Londra. Acesta a susținut că grija sa este reconstrucția fiecărei ruine."Când ruinele dispar, nu doar agresorul pierde, ci însăşi ideea de agresiune", a adăugat el.

Acesta a criticat din nou lipsa aplicării sancțiunilor împotriva Rusiei, atrăgând atenția asupra unui atac rusesc a cărui țintă a fost oraşul Odesa. Multe din componentele rachetelor folosite în bombardament au provenit din alte țări, a precizat acesta. Preşedintele ucrainean a argumentat că daca sancțiunile ar fi aplicate sistematic, Rusia nu ar mai putea să tragă asupra Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat