Volodimir Zelenski va ajunge săptămâna viitoare în România SURSE

Volodimir Zelenski va ajunge săptămâna viitoare în România SURSE

Președintele Ucrainei ar urma să vină într-o vizită oficială, săptămâna viitoare, în România, potrivit surselor „Adevărul”. Aceasta ar fi prima vizită a șefului de stat ucrainean în țara noastră de la izbucnirea războiului.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO: Profimedia

Data exactă la care președintele Volodimir Zelenski va ajunge în România nu este stabilită încă din motive de securitate, potrivit surselor Adevărul.

Vizita președintelui ucrainean ar fi prima pe care oficialul o face în România de la izbucnirea războiului.

La finalul lunii august, în România, a ajuns și premierul Ucrainei. La acea vreme, Denys Shmyhal, afirma că Volodimir Zelenski va veni într-o vizită în România.

„Cred că președintele Zelenski va veni în România. Nu pot spune data, dar știu că o va face”, a precizat premierul ucrainean la Digi24.

Premierul ucrainean, mulțumiri pentru România

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, a exprimat o serie de mulțumiri față de statul român și pentru cetățenii României pentru modul cum atât instituțiile, cât și oamenii simplu au ales să sprijine cu toate forțele necesare țara vecină, în timpul declarațiilor comune cu premierul român, în luna august.

Mulțumesc mult premierului, Guvernului de Coaliție și întregului popor român pentru susținerea totală și multilaterală în cadrul acestui război al Federației Ruse (nr. - contra Ucrainei. Mulțumesc pentru condamnarea agresiune ruse, a terorismului rusesc și a tuturor infracțiunilor comise de Rusia. Mulțumesc pentru susținerea sancțiunilor împotriva agresorului și vă mulțumim pentru susținerea păcii în formula enunțată de Zelenski”, a afirmat premierul Ucrainei, într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

Mulțumesc pentru instruirea piloților ucraineni în România și crearea unui centru special. De asemenea, în România sunt instruiți și alți militari ucraineni și apreciem acest lucru”, completează sursa citată.

Apreciez poziția constructivă a României în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene și mulțumim pentru primirea călduroasă a celor peste 125.000 de ucraineni care s-au refugiat în România din calea războiului”, a mai afirmat Denys Shmyhal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat