Voluntarii georgieni din Ucraina susțin că au ucis 16 mercenari ruși Wagner într-un atac | VIDEO

Voluntarii georgieni din Ucraina susțin că au ucis 16 mercenari ruși Wagner într-un atac | VIDEO

Membrii așa-numitei „Legiuni georgiene”, o unitate de voluntari din Georgia care luptă de partea armatei ucrainene, susțin că au reușit să ucidă 16 mercenari Wagner în luptele recente din sudul Ucrainei.

FOTO Captură Video

„Legiunea înaintează și ne este foame! 16 mercenari Wagner distruși. Mai bine fugiți, cât încă mai puteți”, se arată într-un mesajul postat pe contul de Twitter al „Legiunii georgiene” și care însoțește un clip video de aproximativ 1 minut care arată un atac al georgienilor asupra unei poziții defensive rusești.

Înregistrarea video arată un tanc pe care se află 16 militari georgieni, care coboară și iau cu asalt o tranșee apărată de mercenari Wagner. Voluntarii georgieni atacă în timp ce se deplasează în apropierea tancului care trage cu tunul asupra pozițiilor defensive rusești, potrivit Digi24. Ulterior, infanteriștii iau cu asalt tranșeea, în timp ce unii mercenari Wagner sunt văzuți părăsindu-și pozițiile.

„Acesta este un bun exemplu la nivel tactic care arată de ce tancurile se dovedesc a avea un rol critic în sprijinul unităților de infanterie care atacă poziții defensive cu militari aflați în tranșee”, se arată într-un comentariu publicat pe contul de Twitter al lui Rob Lee, specialist în politicile de apărare ale Rusiei, în cadrul Departamentului de Studii ale Războiului de la King's College, Londra.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...