Vosganian: Membrii CPEx al ALDE au votat în unanimitate pentru susţinerea politică a Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru

Membrii Comitetului Politic Executiv al ALDE au votat miercuri, în unanimitate, în favoarea susţinerii politice a Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, urmând ca din componenţa delegaţiei care va merge la Palatul Cotroceni să facă parte Graţiela Gavrilescu şi Daniel Chiţoiu, a declarat vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian.

"Întâlnirea de astăzi a conducerii ALDE a fost premergătoare consultărilor pe care reprezentanţii Coaliţiei PSD-ALDE le vor avea la Palatul Cotroceni cu preşedintele României şi s-a discutat mandatul şi componenţa delegaţiei ALDE la această întâlnire. În legătură cu mandatul, vă informez că toţi participanţii au votat în unanimitate susţinerea politică a doamnei Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României. În legătură cu componenţa delegaţiei, am mandatat pe doamna Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru, şi pe domnul Daniel Chiţoiu să reprezinte ALDE", a precizat Vosganian.

El a adăugat că, în cazul în care Viorica Dăncilă va fi nominalizată pentru funcţia de prim-ministru, ALDE a comunicat deja colegilor din PSD opţiunile pe care le au în vedere.

"În legătură cu evoluţia ulterioară a evenimentelor, în ipoteza firească, o considerăm noi, în care doamna Dăncilă va fi nominalizată pentru funcţia de prim-ministru, opţiunile pe care le avem şi pe care le-am comunicat ieri colegilor din PSD se referă la continuarea activităţii legislative în ce priveşte reforma Justiţiei, la unele chestiuni care ţin de aspectele economice şi în primul rând la susţinerea investiţională a mediului de afaceri şi a politicilor publice şi, de asemenea, la un anumit mod de raportare a prim-ministrului la miniştri şi a Guvernului către grupurile parlamentare şi partidele care îl susţin", a spus Vosganian.

Liderul ALDE a spus că este vorba de o mai bună colaborare, o comunicare "ce să unească voinţa politică a Guvernului şi pe cea a Parlamentului într-o singură voce" şi, în acelaşi timp, să existe între miniştri şi prim-ministru o colaborare care să fie bazată pe "comunicare, încredere şi respect".

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, miercuri, cu partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier, după ce Mihai Tudose a demisionat din funcţie. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV