Vosganian: Membrii CPEx al ALDE au votat în unanimitate pentru susţinerea politică a Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru

Membrii Comitetului Politic Executiv al ALDE au votat miercuri, în unanimitate, în favoarea susţinerii politice a Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, urmând ca din componenţa delegaţiei care va merge la Palatul Cotroceni să facă parte Graţiela Gavrilescu şi Daniel Chiţoiu, a declarat vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian.

"Întâlnirea de astăzi a conducerii ALDE a fost premergătoare consultărilor pe care reprezentanţii Coaliţiei PSD-ALDE le vor avea la Palatul Cotroceni cu preşedintele României şi s-a discutat mandatul şi componenţa delegaţiei ALDE la această întâlnire. În legătură cu mandatul, vă informez că toţi participanţii au votat în unanimitate susţinerea politică a doamnei Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României. În legătură cu componenţa delegaţiei, am mandatat pe doamna Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru, şi pe domnul Daniel Chiţoiu să reprezinte ALDE", a precizat Vosganian.

El a adăugat că, în cazul în care Viorica Dăncilă va fi nominalizată pentru funcţia de prim-ministru, ALDE a comunicat deja colegilor din PSD opţiunile pe care le au în vedere.

"În legătură cu evoluţia ulterioară a evenimentelor, în ipoteza firească, o considerăm noi, în care doamna Dăncilă va fi nominalizată pentru funcţia de prim-ministru, opţiunile pe care le avem şi pe care le-am comunicat ieri colegilor din PSD se referă la continuarea activităţii legislative în ce priveşte reforma Justiţiei, la unele chestiuni care ţin de aspectele economice şi în primul rând la susţinerea investiţională a mediului de afaceri şi a politicilor publice şi, de asemenea, la un anumit mod de raportare a prim-ministrului la miniştri şi a Guvernului către grupurile parlamentare şi partidele care îl susţin", a spus Vosganian.

Liderul ALDE a spus că este vorba de o mai bună colaborare, o comunicare "ce să unească voinţa politică a Guvernului şi pe cea a Parlamentului într-o singură voce" şi, în acelaşi timp, să existe între miniştri şi prim-ministru o colaborare care să fie bazată pe "comunicare, încredere şi respect".

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, miercuri, cu partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier, după ce Mihai Tudose a demisionat din funcţie. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Orban chiar este un om modest. Două momente

3 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

4 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

5 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I