Votul din Parlamentul britanic privind Brexitul ar urma să aibă loc în jurul orei 20:00 GMT

Votul din Parlamentul britanic privind Brexitul ar urma să aibă loc în jurul orei 20:00 GMT

Votul din Parlamentul britanic privind acordul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană ar urma să aibă loc marţi seara în jurul orei 20:00 GMT (22.00 ora României), iar rezultatul votului va fi făcut public după aproximativ 15 minute, relatează Reuters.

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a declarat că a ales provizoriu patru amendamente la legislaţie care urmează să fie supuse votului parlamentarilor înainte de votul propriu-zis asupra acordului de retragere.

Fiecare vot ar urma să dureze circa 15 minute deci, dacă toate cele patru amendamente vor fi supuse votului, va dura aproximativ 60 de minute de la începerea sesiunii de vot, care începe la ora 19:00 locală (19:00 GMT).

John Bercow ar putea să aleagă şi alte amendamente înainte de începerea sesiunii de vot din Cameră, notează Reuters.

Parlamentul britanic a avut trei zile de dezbateri în acest dosar în luna decembrie, înainte ca votul să fie amânat pentru luna ianuarie. Dezbaterea parlamentară a fost reluată pe 9 ianuarie şi se încheie marţi la ora 19:00 GMT.

Dacă Theresa May pierde votul, parlamentul îi cere să revină în trei zile lucrătoare cu o moţiune care cuprinde următorii paşi, până cel târziu luni, 21 ianuarie.

Guvernul de la Londra a declarat anterior că în cazul în care acordul este respins, atunci Regatul Unit va părăsi UE fără un acord pe 29 martie 2019. Unii parlamentari au avansat ideea că parlamentul ar putea prelua de la guvern controlul procesului de ieşire a ţării din UE şi să îl predea unui comitet de parlamentari cu experienţă, din întregul spectru politic.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 O dare în gât profi...

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…