Vrancea: Condamnări de peste 72 de ani pentru crimele de pe strada Gheorghe Doja din Focşani

Vrancea: Condamnări de peste 72 de ani pentru crimele de pe strada Gheorghe Doja din Focşani

Tribunalul Vrancea a pronunţat, luni, condamnări de peste 72 de ani pentru autorii crimelor comise în vara anului 2017 pe strada Gheorghe Doja din Focşani, când patru membri ai aceleiaşi familii, soţul, soţia, copilul acestora şi fratele soţului, au decedat.

În dosarul crimelor din anul 2017 au fost judecate opt persoane. Trei persoane trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de încăierare au fost achitate, trei persoane au primit condamnări de 16 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, o alta a fost condamnată la 10 ani şi 4 luni închisoare pentru aceeaşi faptă, iar unui minor i-a fost aplicată măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 12 ani şi 6 luni.

"Condamnă pe inculpatul Mustafa Argint la 10 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (...), condamnă pe inculpatul Mustafa Remus la 16 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (...), condamnă pe inculpatul Mustafa Marian, zis Mamu, la 16 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (...), condamnă pe inculpatul Mustafa Remus, zis Mamutu, la 16 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (...), aplică inculpatului Mustafa Constantin măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 12 ani şi 6 luni (...), achită pe inculpaţii Mihai Marice (...), Mustafa Alexandru Cosmin Ionuţ (...), Mustafa Bogdan, zis Şchiopu, pentru săvârşirea infracţiunii de încăierare", se arată în sentinţa Tribunalului Vrancea nr. 125/2019.

La condamnarea dispusă de instanţă se adaugă şi sporurile de pedeapsă pentru alte infracţiuni comise de aceştia.

Persoanele condamnate au fost obligate de instanţă să achite daune către Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea, dar şi daune morale către părţile civile din dosar.

Instanţa a dispus menţinerea sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor, asupra unor autovehicule şi conturi bancare, precum şi "confiscarea de la inculpaţi a următoarelor bunuri, aflate la camera de corpuri delicte a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea: trei cozi de topor, o seceră tip cosor, trei cozi din lemn, trei bare metalice, două cuţite, trei topoare, patru ţevi metalice, un cap coasă metal, două bâte baseball, o bucată mâner coasă, trei bâte din lemn şi o coasă cu mânerul rupt", folosite în timpul conflictului sângeros.

În vara anului 2017, trei bărbaţi şi o femeie au fost omorâţi în plină noapte, pe strada Gheorghe Doja din cartierul Bahne al municipiului Focşani, într-un scandal pornit de la un conflict mai vechi între două familii de romi. Cei trei bărbaţi au decedat în plină stradă, după ce au fost loviţi cu bâte şi cuţite, iar femeia, care fusese lovită şi înjunghiată, a murit câteva ore mai târziu, la spital.

Conflictul a fost catalogat de poliţie la vremea respectivă drept cel mai sângeros incident din Focşani. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /