Vrancea: Managerul SJU Focşani, confirmat pozitiv - transferat în spital, la cererea prefectului

Vrancea: Managerul SJU Focşani, confirmat pozitiv - transferat în spital, la cererea prefectului

Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, Constantin Mândrilă, confirmat pozitiv la COVID-19 şi aflat în izolare, a fost transferat, duminică, la secţia de Boli Infecţioase, la cererea prefectului judeţului Vrancea, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

"Managerul SJU Focşani a fost luat de la domiciliul ales, acolo unde se afla în izolare ca urmare a confirmării infecţiei cu COVID-19 şi transferat la spital. Transferul s-a făcut la solicitarea prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, de a se interna în spital, aşa cum prevăd protocoalele medicale", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Creţu.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că va face luni o vizită la SJU Focşani, unde ia în calcul un management militar.

"Focşaniul şi Vrancea reprezintă un punct nevralgic în acest moment. Avem o transmitere comunitară extinsă. Dacă e să ne raportăm la tot oraşul, Spitalul Militar din Focşani are 35 de cadre infectate, avem două cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliţie. La Spitalul Judeţean managerul este confirmat pozitiv, a şi plecat din spital, a plecat cu toată documentaţia şi ce mai avea el în birou - este o problemă. Mâine voi fi la Focşani şi ne gândim, după ce voi face evaluarea, inclusiv la un management militar. Am vorbit şi cu domnul ministru al apărării, domnul general Ciucă şi vom duce şi la Focşani, cred, o conducere militară", a declarat Nelu Tătaru la un post de televiziune.

Tătaru a vorbit şi despre posibile sancţiuni pentru Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

În judeţul Vrancea au fost confirmate, duminică, 117 cazuri de COVID-19, printre care şi câteva zeci de cadre medicale. Trei persoane din Vrancea au decedat, după ce au contractat virusul SARS-CoV-2. Sâmbătă, secţia de Cardiologie a SJU Focşani a fost închisă, după ce o asistentă a fost confirmată pozitiv la COVID-19, iar în cursul acestei săptămâni, Secţia de Nefrologie a SJU Focşani a fost de asemenea închisă, după ce două cadre medicale au fost testate pozitiv. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente