Vrancea: Peste 150 de locuitori din Panciu nu au căldură, din cauza datoriilor de peste 100.000 lei la gaze

Circa 150 de persoane care locuiesc în blocurile ANL din oraşul Panciu au rămas de mai bine de zece zile fără apă caldă şi căldură din cauza unor datorii de peste 100.000 de lei ce nu au mai putut fi onorate de o societate a primăriei care administrează agentul termic, potrivit reprezentanţilor acesteia.

"Din 13 blocuri ANL, căldură au în prezent numai patru. Blocurile au fost deconectate din data de 12 martie. Acest fapt se datorează unei datorii de peste un miliard de lei vechi către Electrica, ce ne furnizează gazul. Avem o datorie de 101.264,89 lei pentru facturi restante, la care se mai adaugă alte facturi încă în termen până la suma de 167.242 lei. Până la plata acestor sume blocurile cu pricina nu vor putea fi reconectate. Adresa este foarte clară: plătim, ne reconectăm, nu plătim, nu ne reconectăm", a declarat administratorul DUSPI Serv SRL, George Daniel Răduţa.

Acesta spune că societatea pe care o administrează şi care se află în subordinea Consiliului Local al Primăriei Panciu ar avea bani să achite facturile, pentru că are de recuperat bani de la primărie, însă primăria în acest moment se află în imposibilitatea de a face plăţile.

"Noi fonduri proprii nu avem şi de aceea avem nevoie de bani de la Primăria Panciu. Noi avem facturi către primărie care nu sunt achitate şi aveam promisiunea că se va rezolva, dar nu s-a rezolvat. Astăzi, în Primăria Panciu nu există o persoană care să poată efectua plăţi, care să poată semna pentru aceste plăţi. Şi până nu va exista această persoană, nu se vor face plăţi către noi", a precizat administratorul.

Primăria Panciu funcţionează de mai mulţi ani fără viceprimar, iar primarul Iulian Nica a fost arestat pe 12 martie, acesta fiind cercetat într-un dosar cu un prejudiciu de circa 400.000 de euro. În prezent este în arest la domiciliu, aflându-se în incapacitatea de a-şi exercita atribuţiile.

Pentru a ieşi din blocajul administrativ, aleşii locali de la Panciu s-au întâlnit luni seara pentru a alege un viceprimar.

"Societatea noastră, DUSPI Serv SRL, furnizează energie termică acestor locuinţe şi are datorii la rândul său către furnizorul de gaze naturale, Electrica SA. Până se va reglementa situaţia creată la nivelul administraţiei locale şi societatea va putea achita datoriile, nu se poate face nimic. Societatea are de încasat nişte plăţi de la noi, dar în acest moment nu se pot efectua aceste plăţi pentru că administraţia este blocată. Astă seară avem o şedinţă de Consiliu Local pentru a alege un viceprimar, care va putea să deblocheze astfel plăţile", a declarat secretarul primăriei Panciu, Eugen Buleandră. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

4 Sunt banii Securității? Decizie cu implicații majore privind calitatea lui Dan Voiculescu de beneficiar real a…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata