Vrancea: Secţia de Psihiatrie a SJU Focşani - în carantină după ce cinci pacienţi au fost depistaţi cu COVID-19

Vrancea: Secţia de Psihiatrie a SJU Focşani - în carantină după ce cinci pacienţi au fost depistaţi cu COVID-19

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani a intrat în carantină, după ce cinci pacienţi internaţi aici au fost depistaţi pozitiv în urma testării pentru COVID-19, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

"Cinci pacienţi care se află internaţi în secţia de Psihiatrie a SJU Focşani au fost depistaţi pozitiv în urma testării pentru COVID-19. Din acest motiv, toată secţia a intrat în carantină, nimeni nu iese, nimeni nu intră timp de 14 zile. Toţi ceilalţi pacienţi au fost testaţi şi sunt în aşteptarea rezultatelor", a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul general adjunct al DSP Vrancea, Janina Lazăr.

Pacienţii cu afecţiuni psihiatrice care vor ajunge la SJU Focşani vor fi redirecţionaţi, până la ridicarea carantinei, către secţia de Terapie Intensivă a spitalului judeţean sau către Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, în funcţie de problemele cu care aceştia se confruntă.

Potrivit reprezentanţilor spitalului judeţean, pacienţi depistaţi pozitiv au fost deja transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani, iar pe secţia de Psihiatrie s-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura protecţia pacienţilor, dar şi a personalului medical.

În prezent, gradul de ocupare al Psihiatriei spitalului judeţean este de 100%, secţia având o capacitate de 50 de paturi.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare şi urmează să stabilească dacă pacienţii s-au infectat în spital sau dacă erau deja infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 la momentul internării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

4 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși