Vrancea: SJU Focşani are toate paturile de la Secţia de Terapie Intensivă ocupate

Vrancea: SJU Focşani are toate paturile de la Secţia de Terapie Intensivă ocupate

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani are toate paturile de la Secţia de Terapie Intensivă ocupate, astfel că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 în stare gravă ar putea fi transferaţi la spitale din alte judeţe, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

"În prezent, pe secţia de Terapie Intensivă avem internaţi opt pacienţi confirmaţi şi doi suspecţi. Suntem la capacitate maximă. De aproximativ o săptămână avem un caz trimis de la Miercurea Ciuc, iar de două zile un alt pacient din Ploieşti pentru că, la acel moment, aveam paturi libere şi i-am primit. Problema este că, dacă pacienţii din Secţia Infecţioase se vor agrava, la momentul de faţă noi nu avem locuri disponibile în ATI. Va trebui să căutăm locuri în ţară pentru a ne transfera pacienţii în cazul în care vor fi cazuri foarte grave, care vor necesita intubare. Având în vedere că au început şcolile, că oamenii au venit din concediu, încep să se confirme din ce în ce mai multe cazuri", a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.

Conform raportării Prefecturii Vrancea, vineri erau internaţi în spitalele din judeţ un număr de 51 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, cu cinci mai mult decât în ziua precedentă. La ATI se află internate zece persoane, cu patru mai multe faţă de ziua anterioară, dintre care două necesită intubare, fiind în stare gravă.

Vineri, la nivelul judeţului Vrancea au fost raportate 18 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. 192 persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 92 sunt în izolare la domiciliu.

Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 2.428, iar cel al celor decedaţi, la 117. Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a efectuat, până în prezent, 19.573 de teste, fiind depistate 2.740 de persoane pozitive. AGERPRES/(A, AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante