Vrancea: Trei bărbaţi bănuiţi de cămătărie şi şantaj, reţinuţi în urma unei razii de amploare la Adjud

Vrancea: Trei bărbaţi bănuiţi de cămătărie şi şantaj, reţinuţi în urma unei razii de amploare la Adjud

Trei bărbaţi bănuiţi de cămătărie şi şantaj au fost reţinuţi de poliţişti, luni, în urma unei razii de amploare desfăşurate în municipiul Adjud, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"În perioada martie 2021 - aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul IGPR - Direcţia Operaţiuni Speciale, au documentat activitatea unei grupări infracţionale ai cărei membri sunt bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni de camătă şi şantaj. Din cercetări a reieşit faptul că bănuiţii ar fi racolat persoane cărora le-ar fi împrumutat sume de bani pentru care ar fi solicitat dobânzi între 10% - 60% pe lună, iar în cazul neachitării, recurgeau la acte de ameninţare şi acte de violenţă", se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, în urma a şase percheziţii, au fost ridicate sumele de 2.500 euro, 7.040 lei şi înscrisuri cu valoare probatorie în dosar.

Cei trei bărbaţi, de 34, 55 şi 65 de ani, din municipiul Adjud, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de cămătărie şi şantaj, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca marţi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, în cadrul acţiunii de amploare desfăşurată luni în municipiul Adjud, peste 100 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate 39 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, au fost retrase trei certificate de înmatriculare, iar unui şofer i-a fost reţinut permisul de conducere pentru consum de alcool la volan.

Luni dimineaţă, în municipiul Adjud, a avut loc o razie de amploare cu mai multe filtre de circulaţie, dar şi percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de cămătărie şi şantaj, verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos, a produselor de balastieră şi a altor tipuri de mărfuri.

În total, în urma controalelor au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000 lei.

La acţiuni au participat aproximativ 50 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud, Secţiei 4 Poliţie Rurală Adjud, poliţişti de investigaţii criminale, rutieri, de ordine publică, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Vrancea. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante