Vrancea: Urs prins în laţ într-o grădină din satul Coza

Vrancea: Urs prins în laţ într-o grădină din satul Coza

Un urs prins în laţ în gardul unei grădini din satul Coza, comuna Tulnici, a fost eliberat, luni dimineaţă, de specialiştii veniţi de la Covasna, acesta fiind păzit toată noaptea de jandarmi pentru a limita accesul persoanelor în zonă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

"În data de 29 septembrie, la orele 09,23, IJJ Vrancea a fost sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că în comuna Tulnici, sat Coza, în punctul Lunca Străjii, un urs este prins într-un gard al unei grădini situată la marginea localităţii. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de jandarmi din cadrul IJJ Vrancea. În zonă au fost dispuse măsuri de delimitare a perimetrului şi restricţionare a accesului persoanelor. Luni dimineaţă, la orele 7,30, ursul prins în laţ a fost tranchilizat de către specialiştii din Covasna sosiţi la faţa locului", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea, Florin Sima.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 8,30 ursul s-a ridicat şi a plecat în pădure, dar efectivele de jandarmi vor mai rămâne în zonă pentru monitorizare.

Deşi prin modificarea regulamentului de organziare şi funcţionare, începând cu anul 2017, jandarmii pot deţine şi folosi arme cu tranchilizante împotriva animalelor periculoase, în Vrancea se aşteaptă încă operaţionalizarea unei echipe pentru aceste misiuni.

"Aşteptăm operaţionalizarea unei echipe pentru asemenea intervenţii. Încă nu avem dozele şi oamenii nu sunt specializaţi. Se aşteaptă ca aceştia să urmeze un curs pentru folosirea armelor cu tranchilizante", a declarat, pentru AGERPRES, Florin Sima.

Este cel de-al doilea caz de urs prin în laţ în Vrancea în 2019, dar în ultimul an s-au înmulţit pagubele produse de urşi în gospodăriile localnicilor din zonele de munte, precum şi atacurile asupra oamenilor. AGERPRES/(A, AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Oana Popescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria