Vrancea:Constantin Guguianu, cercetat de procurori pentru postarea pe Facebook a unor imagini trucate cu preşedintele Iohannis

Fostul consilier judeţean al CJ Vrancea, Constantin Guguianu, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru postarea pe reţelele de socializare a unor imagini trucate, în care preşedintele Klaus Iohannis este prezentat într-o uniformă nazistă, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

"La data de 14.01.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, în fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Fostul consilier judeţean va fi cercetat pentru "răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri" şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi, potrivit legii.

Conform procurorilor, sesizarea din oficiu a fost trimisă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani pentru efectuarea cercetărilor în cauză, dar reprezintă o activitate judiciară care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Constantin Guguianu, membru al Partidului Social Democrat Vrancea, a demisionat, luni, din funcţia de consilier judeţean şi din cele deţinute în cadrul formaţiunii politice, ca urmare a scandalului cauzat de distribuirea pe Facebook a unei fotografii trucate cu preşedintele Klaus Iohannis.

PSD Vrancea s-a delimitat de acţiunile fostului consilier şi a condamnat ferm comportamentul acestuia. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul