Vremea arctică lovește Rusia: Temperaturi de -58°C în Siberia. Cum s-au pregătit localnicii

Vremea arctică lovește Rusia: Temperaturi de -58°C în Siberia. Cum s-au pregătit localnicii

Vremea arctică a pătruns, marți, în zonele extinse ale Rusiei. În regiunile sălbatice ale Siberiei au fost înregistrate temperaturi extrem de scăzute, ce au ajuns până la -58 de grade Celsius, potrivit Reuters.

Temperaturi extreme în Siberia FOTO Shutterstock

Iakuțk, considerat unul dintre cele mai reci orașe din lume , situat la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova, a fost acoperit de nori și ceață, conform imaginilor captate de drone.

Un localnic, Danil, care a ales să experimenteze personal această perioadă a menționat că s-a pregătit corespunzător pentru condiții extreme.

„De fapt, nu mi-e prea frig, pentru că m-am pregătit corespunzător. Dacă nu aș fi avut hainele potrivite, aș fi înghețat în câteva minute”, a declarat el, adăugând că temperaturile extreme au provocat rigidizarea hainei sale și descărcarea rapidă a telefonului mobil.

Republica Saha (Iacuția), o regiune vastă situată în partea nord-estică a Siberiei , a înregistrat temperaturi sub -55 de grade Celsius în timpul nopții. În Oimiakon, o așezare din această regiune, temperatura a atins -58°C, iar meteorologii avertizează că, din cauza umidității și a vântului, resimțirea temperaturii ar putea ajunge până la -63°C.

În piața din Iakuțk, peștele era vândut complet congelat, ambalat în cutii, iar vânzătoarele purtau căciuli mari de blană pentru a face față gerului. Un localnic, Piotr, a comentat asupra condițiilor meteorologice extreme, afirmând: „Chiar este ger. Trebuie doar să ai pe tine haine potrivite și de bună calitate, iar totul va fi ok. Principalul lucru este să continui să te miști, pentru ca sângele să circule.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”