Vremea duminică, 1 octombrie. În ce zone va fi extrem de cald în această perioadă și unde scad temperaturile

Vremea duminică, 1 octombrie. În ce zone va fi extrem de cald în această perioadă și unde scad temperaturile

În cea mai mare parte a ţării, temperaturile încep să scadă faţă de ziua precedentă, excepţie făcând regiunile sudice şi sud-estice, unde vremea se va menţine deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie.

Tempetaturile se vor menține ridicate în sudul și sud-estul țării FOTO Shutterstock

În regiunile sudice şi sud-estice vremea se va menţine deosebit de caldã pentru începutul lunii octombrie, însã în restul teritoriului valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã şi se vor apropia de mediile multianuale specifice datei.

Cerul va fi variabil , temporar cu înnorãri în nordul, centrul, estul ţãrii şi în zona de munte unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Moldova, Dobrogea şi în jumãtatea de est a Munteniei, precum şi la munte, unde vor fi viteze la rafalã, în general, de 40...50 km/h, dar trecãtor şi pe arii restrânse şi în rest.

Temperaturile maxime vor fi de la 18...19 grade în jumãtatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei, pânã spre 30 de grade în sudul şi centrul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 16 grade.

Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă, îndeosebi în depresiunile intramontane. Presiunea atmosferică va fi cvasi-staţionarã, având valori ridicate în special în nord, centru şi vest.

Caniculă și ploi slabe în Capitală

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara şi noaptea, când vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28...30 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade. Presiunea atmosferică va fi cvasi-staţionară, la valori relativ ridicate.

Vânt în rafale pe litoral

Vremea se va menţine caldă pentru acest interval. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ( cu rafale, în general între 45...55 km/h). Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 27 de grade, iar cele minime între 14 şi 17 grade. Temperatura apei mării va fi de 21...22 de grade.

Ceață la munte

Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în zona înaltă, unde vor fi viteze la rafală, în general, de 40...50 km/h. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, izolat se va semnala ceaţă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?