Vremea în Bucureşti: ce fenomene anunță meteorologii pentru luni și marți

Vremea în Bucureşti: ce fenomene anunță meteorologii pentru luni și marți

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat luni o nouă prognoză a vremii pentru municipiul Bucureşti. Estimările specialiștilor acoperă zilele de luni și marți și indică vreme capricioasă.

Vremea va fi schimbătoare. FOTO arhivă Adevărul

Prima prognoză meteorologică este pentru intervalul cuprins între 16 ianuarie, ora 17 și 17 ianuarie 2023, ora 8 și arată că cerul va fi temporar noros, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 0...2 grade.

În ceea ce priveste cea de-a doua prognoză meteorologică, aceasta este valabilă pentru intervalul cuprins între 17 ianuarie 2023, ora 8 și 19 ianuarie 2023 ora 20.

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei; maximele vor fi de 14...15 grade în după-amiaza zilei de marți (17 ianuarie), apoi de 18...20 de grade, iar minimele se vor situa între 5...9 grade. Temporar cerul va avea înnorări și vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat,cu unele intensificări pe parcursul zilelor de miercuri și joi (18 și 19ianuarie)”, explică ANM.

Cod galben de intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni și o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului

„Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 22. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului. Zone afectate: conform textului și hărții. În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60...80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută”, explică ANM.

Cod galben. FOTO INM

Cod galben. FOTO INM

ANM a emis tot luni și o informare de precipitaţii moderate, vânt şi viscol în zona montană înaltă, ce va expira pe 19 ianuarie, seara.

„În intervalul menționat, îndeosebi î n jumătatea de vest a țării va ploua , la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20...25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp”, precizează ANM.

Vântul va avea intensificări la munte , iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100...110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55...65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est, potrivit ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat