Vremea în următoarele 3 zile: temperaturile încep să scadă. Unde vor fi precipitații

Vremea în următoarele 3 zile: temperaturile încep să scadă. Unde vor fi precipitații

Vremea se menține caldă azi, în majoritatea regiunilor, dar începând de luni, temperaturile încep să scadă , potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Unde va ploua în România / Foto: Shutterstock

Iris Răducanu, meteorolog de serviciu în cadrul ANM a declarat că duminică, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit: „În vestul ţării vor mai creşte puţin şi vorbim de valori termice de 9-10 grade, de 11 grade în nordul Moldovei, de 12 grade pe Litoral şi 12-13 grade la Bucureşti. La munte, în continuare, o vreme mai caldă, cu ninsori doar la altitudini mari”.

Totuși, vor exista precipitații slabe în nord, în centru şi pe partea estică a țării.

Temperaturile scad

Potrivit sursei, temperaturile încep să scadă luni, 23 ianuarie, în regiunile extra-carpatice. Astfel, vor fi maxime de 5-6 grade în Bucureşti şi 6-7 grade pe Litoral.

„Ca precipitaţii, în general, acestea vor fi în sud-vestul teritoriului, predominant sub formă de ploaie, iar pe parcursul nopţii să fie atât lapoviţă, cât şi ninsoare. În rest, doar izolat, se vor semnala precipitaţii mixte”, a menţionat meteorologul ANM.

Marți

Marți, 24 ianuarie, temperaturile se vor apropia de normalul perioadei în sudul și estul țării, fiind maxim 2-3 grade la București.

Se vor înregistra valori termice maxime cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 7 grade în vestul teritoriului şi precipitaţii locale în sud-vest, izolat în rest, sub formă de ploaie de lapoviţă, iar noaptea şi ninsoare.

În prezent, este în vigoare și o atenționare cod galben pentru zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, unde se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

La altitudini mai mari de 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge, vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 80...90 km/h) și vizibilitate scăzută.

Cod Galben

Cod Galben

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

4 Asta e Rusia, oameni buni!

5 Așa o fi?