Vremea în weekend: Cod galben de ploi însemnate cantitativ și vânt puternic

Vremea în weekend: Cod galben de ploi însemnate cantitativ și vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei avertizări meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului, valabile în acest weekend.

Cod galben de ploi însemnate cantitativ și vânt puternic. Foto: Arhivă

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie ( ANM ) precizează că în intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, dar și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

cod galben ploi. Foto: ANM

Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Foto: ANM

În intervalul 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În perioade scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40- 60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

În intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00, începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55-75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80-100 km/h.

cod galben vânt. Foto: ANM

Cod galben de intensificări ale vântului. Foto: ANM

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...