Vremea joi, 27 iulie. Temperaturile revin la normal, cu maxime de 28 de grade Celsius

Vremea joi, 27 iulie. Temperaturile revin la normal, cu maxime de 28 de grade Celsius

În toată țara, vremea se va schimba radical, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Sunt așteptate și ploi în aproape toată țara.

Până la ora 10.00, sudul țării se află sub atenționare Cod galben, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată. În sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55-65 km/h.

În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50...60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp.

În țară, vremea se va răci semnificativ, temperaturile fiind cu 10 grade mai mici decât în zilele trecute, când a fost caniculă.

Vremea se schimbă radical, temperaturile devin normale sau chiar mai scăzute pentru această perioadă din calendar. Sunt aşteptate ploi în aproape toată ţara. Iată prognoza meteo de mâine, 27 iulie.

Temperaturile maxime se vor situa între 19 şi 28 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în regiunile sud-estice şi la munte, local în est şi cu totul izolat în rest.

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă în vestul ţării, iar în rest va fi în creştere.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima va fi de 13-15 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei, când local vor mai fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla cu viteze de 55-65 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali rafalele vor depăşi 80-90 km/h.

Pe litoral, temperaturile maxime vor fi de 23-24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 15 şi 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 şi 23 de grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB