Vremea luni, 24 iulie: Trei sferturi din țară, sub Cod galben de caniculă și disconfort termic

Vremea luni, 24 iulie: Trei sferturi din țară, sub Cod galben de caniculă și disconfort termic

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, pentru luni, 24 iulie, un cod galben de caniculă, dar și disconfort termic accentuat.

Luni va fi foarte cald în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că luni (24 iulie) valul de căldură se va extinde în vestul, sudul şi parţial estul ţării.

Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 şi 23 de grade.

Vremea se menține călduroasă și în Capitală, unde luni temperaturile vor urca până la 36 de grade Celsius, anunță meteorologii în prognoza specială pentru București.

”De luni dimineața până marți, la ora 10.00, vremea va deveni caniculară, cu disconfortul termic în creștere și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, trecător cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18-21 de grade”, potrivit ANM.

Meteorologii subliniază că marţi valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul şi parţial în centrul ţării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat