Vremea miercuri, 26 iulie: a doua zi de cod roșu de caniculă, în jumătate de țară va fi o răcire semnificativă

Vremea miercuri, 26 iulie: a doua zi de cod roșu de caniculă, în jumătate de țară va fi o răcire semnificativă

În jumătate de ţară, vremea începe să se răcească semnificativ, iar joi temperaturile vor fi mai mici cu peste 10 grade Celsius.

Va fi caniculă și miercuri

Canicula va persista și miercuri, în special în sudul, estul şi parţial în centrul ţării, cu disconfort termic deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 40 de grade.

În restul țării, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice pe timpul zilei se vor situa între 23 şi 30 de grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intervale cu înnorări și ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi pe alocuri vijelii şi grindină în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei şi local în rest.

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă în timpul zilei, apoi seara şi noaptea va fi în creştere.

În Capitală, va fi caniculă, disconfort termic accentuat , cu temperaturi maxime care urcă în jurul a 40 de grade, iar minima va fi de 17-19 grade.

Cerul va fi variabil, dar spre seară şi mai ales noaptea, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelie, înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice şi ploi de scurtă durată.

La munte, vor fi intervale cu înnorări temporar accentuate. Pe arii restrânse va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

Valorile de temperatură vor fi în scădere semnificativă în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, dar în rest vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pe litoral vremea se va menţine deosebit de călduroasă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 34 de grade, iar cele minime între 21 şi 23 de grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?