Vremea o ia razna din nou. Unde se face frig, cât va ploua și când revin temperaturile de vară

Vremea o ia razna din nou. Unde se face frig, cât va ploua și când revin temperaturile de vară

După temperaturi de vară, vremea se răcește, joi, 4 mai, în mare parte din țară. Cerul va fi temporar noros în majoritatea regiunilor, iar în unele zone va ploua temporar pe arii relativ extinse. Vineri, se încălzește din nou, pentru ca de sâmbătă să crească din nou temperaturile.

Vreme capricioasă în următoarele zile FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va răci, iar mai ales în regiunile sudice și estice valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros în vest, nord-vest și parțial în centru, iar în rest nebulozitatea va fi mai persistentă.

Temporar va ploua îndeosebi pe parcursul zilei, pe arii relativ extinse în regiunile sudice și în zona montană și pe alocuri în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă, trecător pot fi însoțite de descărcări electrice, iar la altitudini mari (peste 1800 m) vor fi și precipitații slabe mixte. Spre sfârșitul intervalului cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 grade Celsius, izolat mai ridicate în Crișana și Maramureș până spre 23 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra în general între 3 și 10 grade Celsius”, anunță ANM.

Și în București scad temperaturile, astfel valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei când trecător va ploua slab, iar noaptea se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua (viteze de până la 35-40 km/h). Temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 7 și 9 grade Celsius.

Cresc iar temperaturile

Pentru ziua de vineri, 5 mai, meteorologii anunță că vremea se va încălzi din nou în sudul, estul și centrul țării, iar în vest și nord-vest nu vor fi variații semnificative față de ziua precedentă, astfel valorile termice în marea lor majoritate vor fi apropiate de normalul climatologic specific pentru începutul lunii mai. Cerul va fi variabil în regiunile vestice și va prezenta înnorări temporare în rest. Se vor semnala ploi slabe de scurtă durată, local la munte și izolat în sud, centru și nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade Celsius în nordul Moldovei și în Deltă și 23 grade Celsius în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade Celsius. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

În Capitală se anunță valori apropiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza și din nou spre sfârșitul nopții, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 20 și 22 grade Celsius, iar minima se va situa între 8 ți 11 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro