Vremea o ia razna din nou: unde vor fi temperaturi neobișnuite de Înviere. Ce zone vor fi lovite de furtuni violente

Vremea o ia razna din nou: unde vor fi temperaturi neobișnuite de Înviere. Ce zone vor fi lovite de furtuni violente

Vremea o ia razna din nou. Ne așteaptă temperaturi peste normalul perioadei, dar și furtuni violente cu căderi de grindină. În noaptea de Înviere, cel mai cald se anunță în sud-estul țării. La munte sunt anunțate lapoviță și ninsori.

Vreme caldă, dar instabilă FOTO Shutterstock

Un front atmosferic va aduce în unele zone averse de ploaie, însoțite, pe alocuri, de vijelii și descărcări electrice. Vineri, 14 aprilie, frontul va traversa jumătatea vestică a României, în timp ce sâmbătă, 15 aprilie, aversele vor avea un caracter local. De Paște, vremea va fi caldă și destul de însorită, cu maxime de până la 25 grade Celsius în sudul țării, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, anunță antena3.ro .

Averse și descărcări electrice

Vineri, 14 aprilie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în ţară, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, exceptând regiunile sud-vestice și vestice, unde ziua valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent și mai mici decât mediile climatologice multianuale.

"Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, pe arii relativ extinse averse și descărcări electrice, în prima parte a zilei în Banat, Crișana, Oltenia, precum și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, apoi și în celelalte regiuni. Pe suprafețe mici, în sudul și centrul teritoriului, vor fi vijelii și căderi de grindină. Izolat cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1600 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare și măzăriche. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări ziua, în special pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 80-90 km/h, dar și în sud și în vest, mai ales asociat averselor și pentru scurt timp, cu rafale de peste 60-70 km/h", anunță ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 23 grade Celsius, iar cele minime între 2 și 12 grade Celsius. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.

În București, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă termică cuprinsă între 22 și 24 grade Celsius și o minimă ce se va încadra între 6 și 9 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara și la începutul nopții când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și vijelie va fi ridicată. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Ceață în zonele joase de relief

Sâmbătă, 15 aprilie, în noaptea de Înviere, în ţară, vremea se va menține caldă în regiunile sudice și estice, în timp ce în restul țării vor fi valori termice apropiate de cele normale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 grade Celsius, iar cele minime, în general, între 0 și 10 grade Celsius.

Cerul va fi temporar noros și local vor fi averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină. În zona montană înaltă, trecător, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, la altitudini mari, în regiunile nord-vestice, dar și de scurtă durată în timpul ploilor. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață în zonele joase de relief.

În Capitală, meteorologii anunță o maximă a temperaturii aerului ce se va situa în jurul valorii de 21 grade Celsius și o minimă între 7 și 9 grade Celsius. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului și din nou noaptea, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiții de ceață.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro