Vremea o ia razna: zona din România unde se anunță 18 grade Celsius. Când lovește frigul din nou

Vremea o ia razna: zona din România unde se anunță 18 grade Celsius. Când lovește frigul din nou

Vreme tot mai caldă se anunță în următoarele zile în mare parte din țară. În sudul României va fi însă foarte cald. În weekend, meteorologii prognozează maxime de 18 grade Celsius, în timp ce la munte continuă să ningă slab.

Vreme anormal de caldă în următoarea perioadă FOTO Shutterstock

Va fi tot mai cald zilele următoare! Așteptăm maxime cuprinse între între 3 și 13 grade Celsius, apoi vineri și sâmbătă este posibil ca în partea de sud a țării temperaturile să ajungă spre 16 sau chiar 18 grade Celsius. Asta înseamnă o vreme caldă pentru această perioadă. Vor crește și temperaturile din cursul nopților. Vor fi tot mai multe valori pozitive noaptea ceea ce înseamnă mai ridicate decât ar fi normal. De exemplu, noaptea de vineri spre sâmbătă poate aduce minime între 2 și 9 grade Celsius. Temperaturi noaptea cum ar fi trebui să fie ziua”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu la Antena 3 CNN .

Alternanțe termice periculoase

Vremea bună se pare că nu ține prea mult. De la începutul săptămânii viitoare se întoarce frigul. Și nu scăpăm nici de ploi.

„Vor fi și precipitații în zilele următoare, mai ales pe partea de nord, nord-est a teritoriului, apoi în nord-vestul, nordul, centrul țării în a doua parte a săptămânii, precipitații care, odată cu încălzirea vremii, în zonele joase vor fi mai ales sub formă de ploi. Deocamdată vom merge cu aceste temperaturi ridicate până la începutul săptămânii următoare, după care este de așteptat o răcire. Deocamdată nu avem semnalul că acea răcire va aduce temperaturi specifice gerului”, a precizat Florinela Georgescu.

Maxime de 9 grade Celsius

Joi, 16 februarie, conform ABM, în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, local va fi nebulozitate stratiformă sau ceaţă, iar trecător vor fi condiţii de burniţă sau fulguială. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 10 şi 1 grad Celsius, cu valori uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

În Capitală, vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între minus 3 și minus 1 grad Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...