Vremea se răceşte. Urmează ploi, lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic

Vremea se răceşte. Urmează ploi, lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic

Meteorologii de la ANM au emis, duminică o informare meteorologică de răcire bruscă a vremii, precipitaţii care vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în unele zone vântul va avea intensificări şi va bate cu 60 - 70 de kilometri pe oră. 

Informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) intră în vigoare duminică la ora 16.00 şi este valabilă până marţi, la ora 23.00. Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15 - 20 de litri pe metrul pătrat.

Duminică seară va ploua, iar din noaptea de duminică spre luni precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării. 

De asemenea şi temperaturile vor scădea brusc, anunţă meteorologii.

„În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50 - 60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”