Vremea se schimbă radical în weekend. Unde se întoarce iarna, ce regiuni sunt lovite de ploi puternice și ninsori

Vremea se schimbă radical în weekend. Unde se întoarce iarna, ce regiuni sunt lovite de ploi puternice și ninsori

Vremea se schimbă radical în weekend. Ploi, vânt puternic și precipitații mixte la munte anunță meteorologii începând de vineri noapte. Fenomenele severe sunt provocate de cicloanele care traversează nordul Europei.

Răcire accentuată a vremii în toată țara FOTO pixabay.com

Vineri, 10 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), tot de vreme foarte caldă vom avea parte în sud-estul țării. Cerul va fi temporar noros și mai ales spre seară și noaptea va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a țării și izolat în rest.

"Ploile vor avea și caracter de aversă, trecător vor fi posibile descărcări electrice, iar îndeosebi în regiunile vestice și la munte, cantitățile de apă pot fi mai însemnate (10-15 l/mp). În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar pe arii restrânse și în vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade Celsius. Izolat, la începutul și sfârșitul intervalului, va fi ceață", anunță ANM.

Răcire accentuată

Ziua de sâmbătă vine cu frig. Meteorologii anunță că vremea va intra într-un proces de răcire în vestul, nordul și parțial în centrul țării, dar în rest va fi în continuare mult mai cald decât în mod obișnuit la această dată. Va ploua pe arii extinse, iar în zonele de munte, trecător și în nordul Moldovei și în Transilvania se vor semnala precipitații mixte. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar îndeosebi în sud-est vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări la munte, iar temporar și în celelalte regiuni. În zonele joase izolat vor fi condiții de ceață.

Sâmbătă vorbim de o scădere a valorilor de temperatură, la început în partea de vest, nord, centru a țării, unde temperaturile vor ajunge la cel mult 9-10 grade Celsius. În continuare, în sud, o vreme mai caldă, 17-18 grade Celsius, dar de duminică răcirea se va resimți și în regiunile extracarpatice, maximele la scara întregii țări fiind cuprinse între 4 până la 12 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”