„Vulturii se învârt în jurul lui Putin", în timp ce se pregătește o „lovitură de stat"

„Vulturii se învârt în jurul lui Putin", în timp ce se pregătește o „lovitură de stat"

Acoliții lui Vladimir Putin ar plănui o lovitură de stat împotriva acestuia, în timp ce există zvonuri recurente privind sănătatea precară a președintelui, scrie Daily Star.

Vladimir Putin / Foto: Shutterstock

Potrivit unor surse, joi, 15 decembrie, au avut loc două întâlniri importante la care a președintele a fost nevoit să rămână și a avut nevoie de o pernă specială.

Un raport susține că bucătarul-șef al Kremlinului, Evgheni Progozhin, ar fi omul care ar fi inițiat o lovitură de stat împotriva lui Vladimir Putin.

Evgheni Prigozhin, în vârstă de 61 de ani, a avut atribuții mult mai mari decât simpla servire a hranei pentru elita de la Kremlin, având chiar propria armată privată, respectiv gruparea Wagner, și se crede că a recrutat zeci de mii de mercenari pentru a lupta în Ucraina.

„Acesta este un teritoriu neexplorat pentru Putin", a declarat Christo Grozev, juranalist al publicației de investigație Bellingcat pentru Rusia.

„Prigozhin are 20.000 de oameni însetați de sânge, înarmați și agresivi...Ei îmi spun: „Ne întrebăm dacă nu ar trebui să depunem armele pentru că am fost transformați în carne de tun și să mergem la Moscova?". Asta e deja în procesul lor de gândire".

Grozev crede că o lovitură de stat condusă de Prigozhin este o opțiune realistă în noul an.

Între timp, există și alte afirmații potrivit cărora se plănuiește găsirea unui refugiu sigur pentru Vladimir Putin, în cazul în care acesta ar trebui să fugă din țară.

Denumit „Operațiunea Arca lui Noe", planul l-ar putea duce pe Putin în America de Sud.

Valery Solovey, un fost profesor la Institutul de Relații Internaționale din Moscova [MGIMO], care îl urmărește pe Putin, a declarat că președintele a anulat recent apariții importante, inclusiv discursul său despre starea uniunii, deoarece îi este „foarte dificil din punct de vedere fizic să reziste la un eveniment public lung și intens".

El a avertizat că, dacă Putin este într-adevăr bolnav, acest lucru ar fi „o amenințare directă la adresa vieții a milioane de oameni".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”