Vučić spune că liderii occidentali i-au mărturisit implicarea lor în conflictul din Ucraina

Vučić spune că liderii occidentali i-au mărturisit implicarea lor în conflictul din Ucraina

După „începerea operațiunii militare speciale”, președintele Serbiei, într-o declarație adresată națiunii, a spus că Belgradul sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Președintele sârb în vizită la Putin (iunie 2020). Foto: EPA-EFE

Președintele sârb Aleksandar Vucic a spus că liderii occidentali, în conversațiile cu el, au recunoscut implicarea lor în conflictul din Ucraina, notând totodată că nu pot vorbi despre acesta în mod public.

Ei [liderii occidentali] mi-au spus: „Avem un război în Europa, facem parte din el, chiar dacă spunem deschis că nu <...>”, a spus el, marți, în discursul său adresat națiunii, difuzat de televiziunea națională RTS .

După începerea invaziei Rusiei în Ucraina, Vucic a declarat într-o alocuțiune adresată națiunii că Serbia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Federației Ruse. Preşedintele a spus că republica opreşte temporar exerciţiile armatei şi poliţiei cu toţi partenerii străini. El a menționat că Serbia consideră Rusia și Ucraina state fraterne, regretă ceea ce se întâmplă în estul Europei și este pregătită să ofere asistență umanitară Kievului.

Vučić a subliniat în mod repetat anterior că „operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina” a devenit motivul presiunii colosale a Occidentului asupra Serbiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia