Washingtonul a testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale

Washingtonul a testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale

Statele Unite au anunţat că au testat luni cu succes un interceptor de rachete intercontinentale (ICBM) similare celor testate de Coreea de Nord, transmite AFP.

Testul a inclus interceptarea a două rachete ICBM lansate la interval de câteva secunde şi interceptorul la sol "a lovit cu precizie, aşa cum a fost conceput să facă", a explicat Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA) într-un comunicat.

"ICBM ostilă" a fost lansată de la un centru de testări situat în Insulele Marshall, la 6.500 de kilometri de coasta de vest a Statelor Unite, iar interceptorii au fost lansaţi de la baza aeriană Vandenberg, în California, a precizat agenţia.

"Acest test demonstrează că avem o capacitate de descurajare viabilă şi credibilă în faţa unei ameninţări foarte reale", a comentat directorul agenţiei, generalul Samuel Greaves.

Coreea de Nord a realizat în 2006 primul său test nuclear. În 2017, Phenianul a afirmat că poate monta o încărcătură nucleară pe o rachetă intercontinentală capabilă să atingă Statele Unite.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu