Washingtonul se gândește să interzică laptopurile în cabinele avioanelor ce vin din Europa

Autoritățile americane iau în considerare interzicerea laptopurilor în cabină la bordul avioanelor ce vin din Europa, extinzând astfel o măsură în vigoare pe cursele aeriene spre SUA din mai multe țări din Orientul Mijlociu și Africa, potrivit unui purtător de cuvânt ministerial, citat de AFP.

Ministerul Securității interne este pe punctul de a lua decizia lărgirii acestei interdicții în apropierea vacanței de vară, a indicat marți presei David Lapan, purtător de cuvânt al ministerului.

El a precizat că companiile aeriene ce operează zboruri între Europa și Statele Unite au fost prevenite că o astfel de măsură este susceptibilă de a fi pusă în practică.

Dar ministrul John Kelly "nu a luat o decizie oficială", a subliniat acesta.

Washingtonul a interzis aducerea de laptopuri și tablete în cabinele avioanelor care asigură zborurile a nouă companii aeriene de pe zece aeroporturi internaționale, invocând în susținerea acestei decizii riscul de atentate.

Cele opt țări ale căror companii și aeroporturi sunt vizate sunt toate aliate sau partenere ale SUA: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe și Maroc.

Marea Britanie a luat măsuri similare, care se aplică avioanelor cu destinația sau provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Responsabili în domeniul antiterorist au atenționat că grupări jihadiste sunt pe cale să dezvolte bombe ce ar putea fi plasate în spațiul prevăzut pentru bateriile aparatelor electronice.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Moștenirea PSD / România are 19 categorii de persoane exceptate de la plata contribuțiilor de sănătate / Sistemul …