Welt: Datele comerciale cu Federaţia Rusă au doborât speranţele Germaniei cu privire la efectul sancţiunilor anti-ruse

Welt: Datele comerciale cu Federaţia Rusă au doborât speranţele Germaniei cu privire la efectul sancţiunilor anti-ruse

Speranţele Germaniei privind eficacitatea sancţiunilor impuse Rusiei din cauza situaţiei din Ucraina au fost năruite, după cum scrie joi ziarul Welt. Faptul este dovedit de indicatorii comerţului exterior ai Germaniei cu Federaţia Rusă, care, în ciuda embargoului UE asupra cărbunelui, aurului, oţelului şi vodcii, continuă să crească.

Publicaţia, citând un articol din ziarul Süddeutsche Zeitung, notează că scopul sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei a fost „nu acela de a-l aduce în genunchi pe preşedintele rus Vladimir Putin, ci de a trimite un semnal”. Cu toate acestea, potrivit lui Welt, este puţin probabil ca Rusia să ţină seama de „un astfel de semnal”. În acelaşi timp, ziarul aminteşte că „UE a limitat sau a anunţat restricţii la importul multor bunuri din Rusia: de la cărbune, oţel, cherestea şi ciment până la peşte, băuturi spirtoase şi aur”. „Dar toate acestea sunt în mod clar compensate, cel puţin în cazul Germaniei, de o afacere înfloritoare cu gazele ruseşti”, subliniază Welt.

Scăderea livrărilor de gaze din Rusia, aşa cum se spune în articol, este mai mult decât compensată de creşterea preţurilor la gaze. Aşadar, doar în iunie, consumatorii germani au transferat 3,5 miliarde de euro către furnizorii ruşi, în ciuda situaţiei din Ucraina şi a sancţiunilor, aceasta corespunde unei creşteri de aproape 5% faţă de luna mai. Comparativ cu mai 2021, creşterea este chiar de 39%.

Pentru întreaga primă jumătate a anului, veniturile Rusiei din comerţul cu Germania s-au ridicat la 22,6 miliarde de euro, mai mult decât în ​​anul record anterior 2021. Şi cu cel puţin 52% mai mult decât în ​​2021, subliniază Welt. „Din punct de vedere matematic, o mare parte a bugetului militar rus poate fi acoperită prin transferuri din Germania”, se arată în articol.

În concluzie, se indică faptul că creşterea veniturilor se datorează în principal efectelor preţurilor. Astfel, importurile din Rusia în termeni fizici au scăzut cu aproximativ 30%, dar obiectivul Germaniei, aşa cum rezumă publicaţia, nu a fost atins. Rusia, aşa cum spune Welt, „ar putea lăsa şi mai mult gaz în intestine şi ar putea să-l păstreze pentru producţia viitoare, astfel încât şi mai multe miliarde să se reverse apoi din Germania în Rusia”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…