WhatsApp a fost spart?

WhatsApp a fost spart?

Un startup american care operează în secret şi are ca unic client guvernul american a fost finanţat de unul din investitorii Facebook pentru a depăşi măsurile de securitate din WhatsApp (deţinut de Facebook).

NSO Group, compania israeliană care a creat spyware-ul Pegasus, nu este şi singura care dezvoltat cu succes instrumente de spionaj capabile să spargă iPhone-uri şi aplicaţii de comunicare. Recent, s-a aflat de existenţa unui startup american, numit Boldend. Fondat în 2017, la San Francisco, acesta pare să aibă la dispoziţie instrumente similare cu cele vândute de NSO Group. Startup-ul a american a avut instrumentele necesare pentru a sparge conturi de WhatsApp cel puţin până în ianuarie 2021, când WhatsApp a reparat una din vulnerabilităţile speculate.

Boldend a operat în secret, cel puţin până acum, pentru că aşa i-a impus singurul client pentru care lucrează, guvernul Statelor Unite. Unul din investitorii Boldend este Peter Thiel, care, prin Founders Fund, ar fi finanţat startup-ul cu cel puţin 10 miliarde de dolari, conform Forbes. Ironia vine din faptul că Thiel, care este unul din investitorii Facebook, a finanţat, astfel, spargerea WhatsApp, produs deţinut de Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale