WikiLeaks: Assange acuză CIA de 'incompetență devastatoare'

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a acuzat joi CIA de 'incompetență devastatoare', pentru că a stocat informații sensibile într-un singur 'loc', după dezvăluirile făcute marți de organizația sa, informează AFP.

'Acesta este un act de o incompetență devastatoare, de a crea un asemenea arsenal și de a-l păstra în același loc', a declarat Assange, în timpul unei conferințe de presă transmisă video de la Ambasada Ecuadorului de la Londra, unde s-a refugiat din 2012.

Julian Assange a declarat că WikiLeaks va 'lucra' cu producătorii de aparate electronice, după dezvăluirile sale privind un program de hacking al CIA care permite, de exemplu, transformarea unui televizor sau smartphone într-un aparat de interceptare.

'Am decis să lucrăm cu ei, pentru a le oferi un acces exclusiv la detalii tehnice suplimentare pe care le deținem, ca să poată fi făcute corecții', a spus Assange.

Conform WikiLeaks, CIA a elaborat peste o mie de programe de tip malware, viruși informatici, troieni, pentru a infiltra și a prelua controlul dispozitivelor smart. Astfel de programe au avut drept țintă vulnerabilități în sistemul de operare iOS cu care funcționează telefoanele inteligente iPhone, dar și dispozitivele care funcționează cu sistemul de operare Android (creat de Google), precum și dispozitive produse de Microsoft și televizoarele smart produse de Samsung, în încercarea de a le transforma în instrumente de supraveghere a persoanelor care le utilizează.

'Este imposibil să menții controlul asupra armelor de spionaj cibernetic. Dacă le construiți, veți sfârși prin a le pierde', a adăugat Assange, subliniind că WikiLeaks deține 'mult mai multe informații' asupra metodelor CIA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă