William și Kate au luat masa cu Angela Merkel, iar apoi au vizitat obiective istorice din Berlin

William și Kate au luat masa cu Angela Merkel, iar apoi au vizitat obiective istorice din Berlin

Prințul William și ducesa de Cambridge au luat miercuri masa cu cancelarul Angela Merkel, iar apoi au mers la Poarta Brandenburg și au vizitat memorialul Holocaustului din apropiere, în cadrul primei zile a turneului lor în Germania, relatează DPA.

Ducele și ducesa de Cambridge au ajuns miercuri pe aeroportul din Tegel din Berlin cu copiii lor George și Charlotte, de 3 și respectiv 2 ani, venind din Polonia, unde au vizitat orașul Gdansk din nordul țării și un lagăr de concentrare nazist.

Vizita a fost interpretată ca un efort a cuplului regal de a îmbunătăți imaginea țării lor în contextul tensiunilor fără precedent provocate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, notează DPA.
Îmbrăcată într-o rochie albastră, Kate a coborât din avionul privat împreună cu fiica lor Charlotte, în timp ce prințul William îl ținea pe George de mână. Copiii au fost însoțiți la ambasada britanică de bona regală și nu au luat parte la programul oficial.

La puțin timp după aceea, cuplul regal britanic a fost întâmpinat la cancelaria federală de Angela Merkel, care s-a întâlnit prima dată cu William în timpul unei călătorii de anul trecut a prințului în landul Renania de Nord-Westfalia.
Merkel a anunțat anterior că Brexitul se va afla probabil printre subiectele pe care le vor discuta la masă, în timpul căreia s-au servit trei feluri de pește. Este vorba despre somon, ton și cod asortat cu legume, care a reprezentat felul de mâncare principal. La desert, cuplul regal a mâncat iaurt cu căpșuni, potrivit unei surse apropiate de guvernul federal german.
William și Kate au fost întâmpinați de o mulțime care i-a ovaționat la Poarta Brandenburg, de unde s-au deplasat la Memorialul evreilor uciși în Europa, aflat în apropiere, unde au efectuat o vizită în compania directorului muzeului, Uwe Neumaerker. Prințul William a descris memorialul drept "foarte emoționant".
Cuplul regal urma să mai viziteze miercuri și un centru de plasament din estul Berlinului și să aibă o întâlnire cu reprezentanții Institutului Robert Enke, care încearcă să ridice gradul de conștientizare privind afecțiunile mentale.

Cei doi se vor întâlni apoi cu președintele Frank-Walter Steinmeier la Palatul Bellevue, reședința sa oficială, și vor participa la o petrecere la ambasada britanică pentru sărbătorirea împlinirii vârstei de 91 de ani de către regina Elisabeta a II-a, care s-a produs la 21 aprilie.

Joi, cuplul va vizita Valea Neckar din Heidelberg, iar apoi va reveni la Berlin pentru a asista la un concert privat al lui DJ Goldierocks de la Claerchens Ballhaus, o clădire istorică din capitala Germaniei.

Vineri, ei se vor deplasa cu trenul la Hamburg pentru a vizita sala de concerte Elbphilharmonie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...