Wimbledon 2023. Aryna Sabalenka, decizie fermă. Ce nu va face la turneul londonez

Wimbledon 2023. Aryna Sabalenka, decizie fermă. Ce nu va face la turneul londonez

Bielorusa Aryna Sabalenka (25 de ani, locul 2 WTA) a precizat, înaintea startului Wimbledon 2023, că, pe parcursul întregului turneu din Anglia nu va răspunde niciunei întrebări legate de războiul din Ucraina.

Aryna Sabaleka s-a impus la Australian Open, la începutul sezonului. Foto Getty images

Sabalenka a fost protagonista unor momente mai încinse la Roland Garros, când nu a participat la două conferințe de presă, deși prezența este obligatorie. Ea a motivat prin faptul că e întrebată constant ce părere are de invazia Rusiei în Ucraina și de implicarea Belarusului în conflict. Acum, bielorusa taie din start acest gen de incidente, anunțând că va participa la conferințele de presă de la Wimbledon, dar că va răspunde numai la întrebările legate de tenis.

„Înainte de a începe, aș vrea să spun că nu voi vorbi nimic despre politică. Sunt aici doar pentru a vorbi despre tenis. Vă rog să respectați asta. Dacă aveți astfel de întrebări, vă puteți adresa celor de WTA și vă vor trimite transcrierea răspunsurilor mele de la turneele precedente”, a declarat Aryna Sabalenka, potrivit Eurosport.

Nu îl sprijină pe Lukașenko

La finalul partidei de la Roland Garros, contra ucrainencei Elina Svitolina, câștigată de Sabalenka cu 6-4, 6-4, bielorusa a fost întrebată ce părere are despre războiul din Ucraina. Aceasta a spus că este clar împotriva conflictului. „Am spus-o de multe ori: nu sprijin războiul! Nu vrea ca țara mea să fie implicată într-un război. Sunt doar o jucătoare de tenis în vârstă de 25 de ani, una care nu vrea să fie implicată în chestiuni politice”, a transmis Aryna. Întrebată dacă este de partea lui Aleksandr Lukașenko, președintele din Belarus, Sabalenka a replicat: „E o întrebare dificilă. Nu sprijin războiul, așa că în acest moment nu îl sprijin nici pe Lukașenko”. Apoi a decis să nu mai vină la conferințele de presă la turneul parizian.

Aryna Sabalenka o va întâlni în primul tur la Wimbledon pe unguroaica Panna Udvardy (24 de ani, numărul 82 WTA).

Daniil Medvedev, un alt jucător de tenis care este implicat deseori în scandalul războiului Rusia - Ucraina, a acceptat totuși să discute pe această temă. „Nu pot vorbi în numele altor jucători și nu intenționez să fac presiuni asupra nimănui pentru a vorbi, fiecare are propriile circumstanțe personale. A mea este clară, vreau pace. Nu mai sunt multe de spus”, declarat Daniil Medvedev înainte de startul Wimbledon 2023.

Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 3 iulie - 16 iulie, în direct pe Eurosport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat